Dos gegantons recordaran el llegat de Pepito Isanda i Carme Capell a Mollerussa

La iniciativa sorgida del Casal Popular l'Arreu es finançarà mitjançant una campanya popular de recollida de fons que s'engegarà dissabte en el Mercat de Santa Llúcia.

Presentació de la campanya de mecenatge dels gegantons del Pepito i la Carme.
photo_camera Presentació de la campanya de mecenatge dels gegantons del Pepito i la Carme.

Amb la voluntat de mantenir viu el llegat del Pepito Isanda i la Carme Capell, el Casal Popular l'Arreu de Mollerussa ha encarregat la construcció de dos gegantons que passaran a acompanyar els quatre gegants amb què compta actualment la ciutat

Per tal de finançar els 3.000 euros del cost estimat de l'encàrrec, l'Arreu engega aquest dissabte, en el marc del Mercat de Santa Llúcia, la campanya per recaptar aquesta quantitat. La iniciativa consisteix la venda de 500 butlletes per poder obtenir una panera amb productes i articles solidaris, que se sortejarà en combinació amb la Grossa de Cap d'Any. Els impulsors de la iniciativa tenen previstes altres accions puntuals al llarg e l'any, en col·laboració amb les entitats que han tingut vinculació amb el Pepito i la Carme, com l'Orfeó Renaixença, l'Albada, o l'Agrupació Sardanista.

El representant de l'Arreu Jordi Vives, va explicar que calia recordar el llegat del Pepito Isanda, fill adoptiu de Mollerussa, i de la seva esposa Carme Capell, en la divulgació de la cultura popular i de la ciutat. Vives va afegir que no podia ser millor homenatge per la parella que acompanyar als gegants que han estat obra de l'artista mollerussenc.

Vives va destacar que la rellevància de l'encàrrec mereixia un mestre i per aquest motiu es va contactar amb un escultor de la festa de les Borges Blanques, per tal que siguin uns gegantons de qualitat que faci justícia a l’obra de Pepito Isanda, artífex de El Parrot i la Marieta, dos dels quatre gegants que té ara Mollerussa.

Comentaris