Golmés ha programat quatre dies de Festa Major per garantir la diversió a vilatans i forasters

Golmés es tornarà a omplir de gent, de música, de color i de festa. Encara que, amb cura i protegint especialment les persones més vulnerables, per fi tenim totes i tots la sensació de tornar a gaudir de la festa més important del poble
Els Catarres en concert a la Festa Major de Golmés ©Catarres
photo_camera Els Catarres en concert a la Festa Major de Golmés ©Catarres

Mes d'agost, temporada de Festes Majors i tothom espectant pel programa que presenta Golmés, al Pla d'Urgell, un municipi que tradicionalment ha obert la temporada de celebracions locals. Enguany, el neguit i les ganes per gaudir de la gresca de la festa i la companyia de familiars i amics, fa tenir la sensació que es viurà de forma diferent, potser encara amb més entusiasme i tot, a com es vivia abans de les restriccions de la crisi sanitària. És per aquest motiu que la Comissió de Festes ha afinat a l'hora de preparar el cartell de la Festa Major del 2022, del 4 al 7 d'agost.

Pubilla, hereu, dames i cabalers amb les autoritats de Golmés ©Golmés
Pubilla, hereu, dames i cabalers amb les autoritats de Golmés - Ajuntament de Golmés

Segons els organitzadors de la celebració en honor de Sant Salvador, una esperat esdeveniment que ens fa trencar amb la quotidianitat sense cap mena més de deure que el de celebrar junts, "aquesta aporta la saludable necessitat de trobar un equilibri entre el treball i el lleure, entre l’esforç i la il·lusió, entre les tasques quotidianes i la participació col·lectiva en la festa". Seguint les tradicions, cal destacar que Golmés és un dels municipis que manté la tradició de les pubilles i els hereus, responsabilitats que, enguany, per petició popular s'ha atorgat a Anna Viles i Hervé Canela, als qui acompanyaran les dames d'honor i cabalers Elisenda Costa i Èric Páez, Aina Balcells i Guillem Oromí.

Akontra Korrent.
La banda Akontra Korrent

No cal dir que, en el marc del complet programa d'activitats, la quitxalla compta amb un ampli ventall de propostes: animació, activitats a l'aire lliure, escuma, parc aquàtic, espectacles i també música. La cultura passa per exposicions, activitats de cultura popular i tradicions, dansa i sardanes, i també hi ha espai pels esports, les xarangues, el corre-bars i els actes a l'església parroquial en honor al patró de Sant Salvador.

Toni Albà
L'humorista i actor Toni Albà

Personatges i companyies destacades com Toni Albà i la brasilera Companhia Barrica també formen part del programa, mentre que pel que fa a les formacions musicals d'actualitat, hi trobarem Akontra Korrent, Els Catarres, Auxili, Dj Laro, El Pot Petit i Sonotone. I com no, no hi faltaran orquestres i grups instrumentals com l'Orquestra Mediterranea, Blue Apples, Orquestra La Pasarela, La Principal de la Bisbal o l'Orquestra Maravella

Com es pot comprovar, aquest és un programa que la Comissió de Festes ha elaborat minuciosament perquè no hi falti de res. Tot començarà el dijous 4 d'agost, i no pararà fins al diumenge dia 7.

 

El retorn de la Festa Major en majúscules, per Jordi Calvís, alcalde de Golmés

Jordi Calvís
L'alcalde de Golmés, Jordi Calvís

Golmés, més que mai, vol recuperar aquest 2022 una Festa Major en honor a Sant Salvador que sigui un veritable esclat de vida, de retrobament, de mirades desemmascarades i també de cultura. Després d’una festa simbòlica l’any 2020 i una festa molt condicionada per la crisi de la Covid el 2021, enguany recuperem una celebració del tot presencial.

Així doncs, Golmés es tornarà a omplir de gent, de música, de color i de festa. Així i tot, hem d’anar encara amb cura i protegint, especialment, les persones més vulnerables, però per fi tenim totes i tots la sensació de tornar a gaudir de la festa més important del nostre poble, la que serà sens dubte una ocasió ideal per retrobar-nos i gaudir dels balls, concerts, espectacles i animació infantil, així com de la resta de programació amb les veïnes i veïns d’arreu de les nostres contrades.

Aquest 2022, doncs, celebrem amb més ganes que mai i tornem a donar una magnífica benvinguda al mes d’agost amb la Festa Major, un dels moments que ens uneix com a poble cultural, inclusiu, reformador i obert a les entitats i a les persones. Fer festa és celebrar i és compartir el millor de nosaltres. Fem-ho amb prudència, amb respecte i amb tolerància. Fruïm de les activitats programades per la Comissió de Festes, conjuntament amb les regidories de Cultura i d’Esports, a qui vull aprofitar per agrair l’esforç que han fet per encabir totes les activitats possibles. Tanmateix, vull donar les gràcies a totes les persones, empreses i entitats que feu possible la Festa Major.

Per acabar, us animo a tota la ciutadania a sortir als carrers i places del nostre poble i junts recuperar l’esperit festiu. Feu vostra la festa, gaudiu-la i compartiu l’orgull de sentir-vos golmesenques i golmesencs.

Molt bona Festa Major!

Comentaris