Golmés manté congelats impostos i taxes per vuitè any consecutiu

Golmés també té previst emprendre el projecte mancomunat a Mollerussa per desplegar el carril bici entre ambdós municipis, un tram de 2,1 quilòmetres i una amplada de 2,5 metres que discorre en paral·lel al camí que uneix Golmés i Mollerussa
Golmés vista aeria ©RafelPanades
photo_camera Golmés vista aeria ©RafelPanades

L'Ajuntament de Golmés enceta l'any 2022 amb un increment de les finances locals d'un 11,5 % que eleva el pressupost a 2.287.238 euros. Un compte que continua amb la particularitat de continuar amb els impostos i taxes congelades, per vuitè any consecutiu

Amb aquestes xifres l'Ajuntament de Golmés destina una partida de 515.833 euros a les inversions, entre les quals destaca la tercera fase d'urbanització del carrer Carretera Vella a la qual es destinarà una partida de 278.300 euros. Els comptes també destinen 100.000 euros al projecte de la planta fotovoltaica que s'instal·larà en la finca on es troba la potabilitzadora d'aigua de boca.

Camí de Golmés a MollerussaLa resta d'inversions es destinaran a la canalització del braç del Riu Corb, l'arranjament de camins rurals amb àrids reciclats, millores a la planta potabilitzadora i xarxa d’aigua de boca; entre altres inversions també està prevista l'automatització de llum i aigua al cementiri i la construcció de nous nínxols. 

El municipi del Pla d'Urgell ha incrementat de manera considerable els programes destinats als serveis socials i atenció a la gent gran, actuacions que tenen la voluntat millorar l'atenció a aquests col·lectius del municipi. Part de l'import preveu atendre la funcionalitat del centre de serveis per la gent gran. 

Golmés també té previst emprendre el projecte mancomunat a Mollerussa per desplegar el carril bici entre ambdós municipis. Un tram de 2,1 quilòmetres i una amplada de 2,5 metres que discorre en paral·lel al camí que uneix Golmés i Mollerussa, pel qual circulen diàriament  al voltant de 300 vehicles i un centenar de ciclistes i vianants.

Centre de Serveis de GolmésEl consistori golmesenc té previst dur a terme els treballs de condicionament del terreny per a la pavimentació, sistema de drenatge, pavimentació i senyalització vertical i horitzontal.

Segons explica l'alcalde de Golmés, Jordi Calvís aquest carril bici millorarà la seguretat per les bicicletes, patins i vianants i fomentarà la utilització dels mitjans sostenibles i l'activitat física, així com facilitar la mobilitat entre els municipis i l'accés als llocs de treball.   

Comentaris