La Guardia Civil investiga una persona a Torregrossa per suposat delicte de maltractament animal

La granja, amb alguns dels animals en estat de descomposició
photo_camera La granja, amb alguns dels animals en estat de descomposició

El passat 5 d'abril, el Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil de Ponts va inspeccionar una explotació de bestiar boví de Torregrossa que albergava nombrosos animals en males condicions sanitàries i amb símptomes de desnutrició.

Com a conseqüència de les gestions realitzades amb el titular de l'explotació, es va poder comprovar que la mateixa no tenia registres documentals des de l'any 2015 i que la majoria dels animals es trobaven sense identificar. Aquests fets van ser posats en coneixement de l'oficina comarcal del Departament d'Agricultura de Mollerussa.

Els dies 9 i 18 d'abril, els agents del Seprona es van traslladar de nou a la granja juntament amb veterinaris i tècnics agropecuaris que van poder constatar que 4 de les vaques havien mort, de les quals 3 es van trobar semienterrades en avançat estat de descomposició. Els altres 31 animals, davant l'estat pèssim en el qual es trobaven, van ser sacrificats pels serveis veterinaris presents.

Durant la investigació es va comprovar que el responsable de la granja es dedicava a la venta de llet sense cap tipus de control sanitari ni autorització.

Dins de la instal·lació també es va trobar una nau habilitada com a taller mecànic que utilitzava una persona en situació irregular per realitzar treballs de xapa i pintura sense autorització.

Dels fets se'n van fer les oportunes diligències per la seva entrega al Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Lleida i s'ha procedit a citar al propietari de la finca en qualitat d'investigat com a presumpte autor d'un delicte de maltractament animal.

Comentaris