Indignació per la desídia de Servihabitat davant les 'oKupascions' a Mollerussa

Els propietaris se senten amenaçats i adverteixen que els pisos nous deshabitats de l'entitat financera s'han convertit en un negoci il·legal i organitzat


 

Okupes donen aigua des de una terraza
photo_camera Imatge de l'estat d'una de les terrasses dels habitatges

La croada dels propietaris de la comunitat de veïns El Trenquet, que es troba al carrer Indústria de Mollerussa davant de la seu del Consell Comarca, es prolonga des de fa més de quatre anys, per evitar la continua 'okupació' de pisos deshabitats.

Piscina instal·lada pels okupesAl mes de març del passat any els propietaris denunciaven els fets als mitjans de comunicació, impotents davant la desídia demostrada per Servihabitat, entitat gestora dels habitatges, que malgrat els continus advertiments de robatoris, ocupacions i deteriorament dels pisos no havia pres cap mesura per evitar-lo. Un any després de la denúncia, s'havien desallotjat un parell d'habitatges, però malgrat que les mesures de seguretat s'han tornat a ocupar de forma molt violenta, amb la qual cosa el nombre d'habitatges ocupats continua essent el mateix.

Fa un any els veïns ja advertien que aquesta deixadesa havia convertit l'ocupació en un negoci, ja que de forma organitzada algunes persones s'interessen per l'existència d'habitatges buits en la mateixa entitat propietària. Un cop disposen del llistat i les adreces, ocupen els pisos i canvien els panys, sempre en divendres per evitar les denuncies, i tot seguit els cedeixen per una quantitat de diners o els lloguen a tercers.

Okupes foraden les parets i endollen en els serveisEn aquest temps la comunitat s'ha deteriorat de manera considerable, molts dels serveis comunitaris han deixat de funcionar, i la preocupació dels propietaris es que les accions irresponsables en els serveis de subministrament energètic puguin causar algun accident greu que afecti a tot l'edifici. Un bon nombre de propietaris han volgut vendre els pisos, però en l'actual situació, han perdut valor i no troben compradors, per la qual cosa, afirmen que es troben en una total indefensió.

Els propietaris temen que Sevihabitat pretengui evitar tenir pisos buits, facilitant lloguers socials, tal com va fer en promocions a Juneda i les Borges Blanques. En aquests casos l'entitat va oferir habitatges a parir de 85 euros, sense tenir en compte el perfil dels sol·licitants, provocant una important concentració de conflictivitat en aquestes promocions d'habitatges.

Alguna de les famílies consultades per aquest diari, asseguren que s'han vist obligats a ocupar el pis, perquè no tenen recursos. La manca de feina no els permet accedir ni tan sols als lloguers socials, i per aquest motiu la societat els converteix en marginats. Per altra banda afegeixen que els acusen de ser els autors dels actes vandàlics en la comunitat, pel simple fet de ser ocupes i això no és just, perquè ells sempre han sigut respectuosos amb la resta de veïns.

Comentaris