Pares i docents de l'escola Ignasi Peraire de Mollerussa es queixen per la forma d'actuar de l'Ajuntament

El regidor d'Urbanisme, Pere Garrofé va explicar que les obres consisteixen en obrir un carrer que enllaçara la nova urbanització amb la carretera de Miralcamp, amb l'urbanització Negrals, previst en el Pla d'Ordenació Urbanistica (POUM)
Protestes de pares i docents de l'escola Ignasi Peraire ©JosepAPérez
photo_camera Protestes de pares i docents de l'escola Ignasi Peraire ©JosepAPérez

Familiars i professors de l’escola Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa van organitzar ahir una jornada de mobilització en protesta per les obres que ha iniciat l’Ajuntament per preparar la finca que ha d’acollir les atraccions de la Fira de Sant Josep.

El consistori ha ocupat al voltant de 200 metres quadrats de pati una zona per la qual s’habilitarà l’accés a la finca de les atraccions, i també el vial d’emergències. Tant el claustre de professors com els pares dels alumnes han mostrat la seva indignació i asseguren que el consistori no ha informat de la intenció d’ocupar el patí i iniciar les obres.

La directora del centre, Montse Serret, va manifestar la seva “indignació”, ja que tot i conèixer l’afectació del centre pel pla urbanístic, no es va comunicar oficialment l’inici d’aquestes obres. Serret també va mostrar el seu malestar pel fet que l’únic membre de la corporació que s’ha apropat al centre hagi estat el portaveu del grup municipal del PSC, Joel Bastons. Serret també va afegir que no es pot entendre com en vigílies de les jornades de portes obertes l'Ajuntament arrenca una obra que afecta l'espai de lleure del centre.

La regidora de l'àrea d'educació, Dolors Bargalló va visitar més tard el centre, però va explicar que "no en sabia res del que l'Ajuntament estava fent en la finca", segons va dir l'equip docent.

El regidor d’Urbanisme Pere Garrofé, va ratificar que el consistori ja havia informat al centre, encara que reconeixent que no s’habia fet de forma oficial, va ser en una conversa informal. Garrofé va afegir que el pla urbanistic que s’ha de desplegar en la zona, preveu aquest carrer que s'obre , preveu una parcel•la de prop de 1.8000 metres quadrats que es destinara a l’ampliació de l’escola Mestre Ignasi Peraire. Així i tot Garrofé va explicar que les obres consisteixen en obrir un carrer que enllaçara la nova urbanització amb la carretera de Miralcamp, i l'urbanització Negrals, previst en el Pla d'Ordenació Urbanistica (POUM).

Zona urbanistica SUB12 Mollerussa
Zona urbanistica SUB12 Mollerussa

*En el plànol, en vermell la previsió de traçat del nou carrer, i afectació del pai, en blau els terrenys en el qual es podria ampliar l'escola.

Des del PSC van criticar l’inici de les obres i van traslladar el seu suport a les famílies i els alumnes. “No es mereixen la supèrbia i el menyspreu per part de l’Ajuntament”, van sentenciar en un comunicat.

Comentaris