Irene Rigau atribueix la querella de la fiscalia pel 9N a la pressió política

Els mitjans de comunicació d'influència espanyola pressionen a la consellera Irene Rigau sobre la valoració de la querella que vol interposar la fiscalia, pel procés participatiu del 9N.

La consellera Irene Rigau comparteix una estona amb els alumnes de Les Arrels.
photo_camera La consellera Irene Rigau comparteix una estona amb els alumnes de Les Arrels.

La consellera d'Ensenyament Irene Rigau assegura que han de procurar que cap fet no ens allunyi ni un mil·límetre del nostre dia a dia. Rigau ha remarcat que afronta amb tranquil·litat i serenitat la querella que la fiscalia té intenció d'interposar contra ella, el president Mas i a vicepresidenta Joana Ortega per l'organització del Procés Participatiu del 9N. La responsable d'Ensenyament ha estat contundent en afirmar que la querella, neix de la pressió política del PP i que els testimonis són evidents.

Irene Rigau ha fet aquestes declaracions en el marc de la inauguració de l'escola Les Arrels de Mollerussa, el centre educatiu que va néixer provisionalment l'any 2008 en l'edifici de Cal Duch, i que amb una matrícula de 205 alumnes, ha traslladat aquest any, al nou enclavament del carrer Girona de la capital del Pla d'Urgell.

La consellera ha visitat les aules del centre i ha parlat amb els alumnes i el claustre de professors, i ha participat en l'acte de recepció que han dut a terme els alumnes de l'escola. En el pati els escolars havien col·locat les lletres del nom de l'escola sobre les que han anat dipositant paraules relacionades amb els valors i les activitats que els aporta l'escola. En finalitzar l'acte, els escolars han obsequiat a la consellera, a l'alcalde i al delegat territorial d'ensenyament, uns detalls en record de l'acte.

Irene Rigau, en el seu parlament ha felicitat al professorat de l’escola pel bon saber fer ja que s’ha sabut combinar la tradició i la innovació. La consellera també s’ha referit a la complicitat tant dels pares com també de l’Ajuntament per tal de fer possible el projecte de construcció d’un nou edifici per acollir l’escola, que s’havia quedat petita a instal·lacions provisionals de Cal Duch.

Per la seva banda l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona ha manifestat que avui era un dia feliç perquè s'ha pogut donar resposta a la confiança de les famílies que van creure des del principi en el projecte. Solsona ha destacat que disposar d'un nou edifici per Les Arrels és un mèrit de tots i, en aquest sentit, ha destacat la importància del teixit educatiu de centres de primària amb què compta la ciutat.

La directora del centre, Núria Calvísha repassat la història de l'escola i s'ha mostrat satisfeta pel fet que Ensenyament prioritzés la construcció d'aquest edifici.

Comentaris