Ivars d'Urgell compagina promoció econòmica, turisme i cultura a la Fira de l'Estany

Nombrós públic va visitar la Fira de l'Estany Ivars d'Urgell
photo_camera Imatge de la Fira de l'Estany d'Ivars d'Urgell edicions anteriors

L'Ajuntament d'Ivars d'Urgell obrirà portes aquest dissabte 6 d'abril, de la Fira de l'Estany, un certamen que superada la primera dècada es pot considerar consolidat pel que fa a la promoció de l'activitat del municipi, compagina'n i vinculant els sectors comercials i industrials, amb la cultura i el turisme. Un certamen que va néixer, pràcticament en paral·lel a la recuperació de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, un dels atractius turístics més representatius de la plana d'Urgell.

La Fira de l'Estany combinarà la mostra d'una quarantena d'expositors, al Pavelló Poliesportiu, dels sectors del comerç, la gastronomia, i l'artesania amb activitats musicals, culturals i artístiques, amb la complicitat dels agents locals. La Fira obrirà portes el dissabte a les cinc de la tarda, amb l'acte inaugural que presidirà la periodista Mari Pau Huguet, després que una desena de colles de la demarcació de Lleida participin en la plantada i cercavila de la tercera Trobada Gegantera.

L'alcaldessa d'Ivars d'Urgell Montse Coma presenta el programaEl programa de dissabte continuarà amb la primera activitat gastronòmica dedicada al món del vi que permetrà tastar les varietats del celler Castell del Remei, A les vuit de la tarda el maridatge dels vins del celler Montsec d'Artesa de Segre i les carns Beef Quality Food, amb la degustació de Josep M. Forn del Restaurant 2007, completaran l'activitat de la jornada. El besant artístic del dissabte el protagonitzarà l'exposició dels germans Schmitz Coll.

Diumenge obrirà el programa la mostra de tractors que presenten els Amics dels tractors antics de Ponent. Per al públic familiar s'ha organitzat un taller de gravat i estampació artística en teixit, que oferirà Olga Cortadelles, acompanyada dels germans Schmitz Coll. Les activitats de la tarda començaran a les cinc amb un taller d'art floral que dirigirà Irene Balcells. A dos quarts de set, Josep Pedrós dirigirà un taller de sabó artesà.

Fira de l'Estany Ivars d'UrgellEls Agents Rurals instal·laran una carpa al costat del Poliesportiu, des d'on oferiran activitats per donar a conèixer la seva activitat, entre la que és dura a terme l'alliberament d'aus. La tarda, també tindrà activitats de natura amb el taller que dura a terme Lluís Culleré, amb aus rapinyaires a partir de dos quarts de cinc.

En l'aspecte gastronòmic el diumenge obrirà amb una degustació de pernil que oferirà la Família Tero de Torregrossa, i a partir de dos quarts d'una del migdia el vermut popular, que amenitzarà el grup torregrossí les Papixules. La tarda tindrà com a protagonista el cuiner ivarsenc Sergi Aritzeta Solé, amb un Showcooking personal, a les sis de la tarda.

Ivars d'Urgell compaginarà el programa de la Fira, amb les activitats de la Festa Major de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, per aquest motiu la major part de les activitats de la Fira es duran a terme a la tarda, i al matí es podrà participar en les organitzades a l'espai natural.

Comentaris