Ivars d'Urgell prescriu una bona dosi de 'Cultura' per combatre un estiu singular

El diumenge 12 de juliol, l'Ajuntament d'Ivars d'Urgell proposa visitar els murals que va realitzar l'artista local Swen Schmitz, un recull dels ocells més emblemàtics de l'Estany d'Ivars i Vila-sana que va traslladar en gran format als murs del seu poble, sota el nom d'Enciclopèdia Mural
Roger Mas en el cicle Músiques tranquil·les d'Ivars d'Urgell
photo_camera Roger Mas en el cicle Músiques Tranquil·les d'Ivars d'Urgell

De l'alquímia de l'Ajuntament d'Ivars d'Urgell ha sorgit una medicina per combatre un estiu que es preveu singular, i que l'equip de Govern recomanarà durant el mes de juliol a veïns i visitants. Un remei en format de cicle musical, que no és nou, però del que n'ha fet una versió local anomenada Músiques Tranquil·les. La primera píndola es va presentar el passat dissabte, un compost musical anomenat Bóssalo, del que en són autors Laura Carreras, Guillem Torà, i Juan José Rico.

Músiques tranquil·les Ivars BòssaloEl cicle Músiques Tranquil·les pretén abraçar la cultura i la música en l'entorn arquitectònic de la plaça Doctor Segarra amb l'església de Sant Andreu d'Ivars d'Urgell com a fons, amb un cartell que continua el dissabte 11 de juliol amb Rita Payés i Elisabeth Roma. Sorgides en la imparable màquina de fabricar talents que és la Sant Andreu Jazz Band, la cantant i trombonista Rita Payés s'alia amb la seva mare, la guitarrista clàssica Elisabeth Roma, en un emocionant projecte que va començar com un regal d'aniversari i que ha acabat convertint-se en una de les sorpreses més exquisides de la temporada musical al nostre país.

Payés i Roma agafen en préstec una cançó del mestre Antônio Carlos Jobim amb lletra de Chico Buarque, Imagina, per al títol d'un primer disc conjunt amb fados, boleros, bossanovas, melodies sefardites i cançons de bressol catalanes, totes elles melodies que d'una o l'altra forma han marcat les seves vides.

Guillem RomaRoger Mas visitarà Ivars d'Urgell el 17 de juliol. Que dir del cantautor solsonenc... que combina les músiques modernes, la d'arrel i els sons ancestrals del món, i que en les seves lletres mescla la llengua del carrer, la literària i els parlars que es van perdent.

El cicle tranquil el clausurarà Guillem Roma, el 25 de juliol. El músic osonenc que no ha parat d'escampar l'optimisme i la màgia de la seva música amb una energia personal i propera que l'ha consolidat com un dels artistes emergents i més original del moment. Un món de sonoritats que viatgen per influències que uneixen les tradicions llatinoamericanes amb colors mediterranis o els ritmes balcànics d'una manera natural i espontània.

La venda d’entrades es fa de manera anticipada al preu de 2 euros, hi ha un abonament de 6 euros per a tot el cicle, es poden retirar de 9 a 14 hores a l'Ajuntament i de les 16 a les 20 al Fòrum Maria Mercè Marçal

 

Enciclopèdia Mural d'Ivars d'Urgell

Enciclopèdia Mural d'Ivars d'Urgell i Vallverd

El diumenge 12 de juliol, l'Ajuntament d'Ivars d'Urgell proposa visitar els murals que va realitzar l'artista local Swen Schmitz, un recull dels ocells més emblemàtics de l'Estany d'Ivars i Vila-sana que va traslladar en gran format als murs del seu poble. Sota el nom d'Enciclopèdia Mural, Schmitz va confeccionar 6 murals l'any passat, i tenia previst realitzar-ne deu més aquest any, però el parèntesi de la pandèmia ho va impedir, i l'artista preveu reprendre el treball ben aviat.

La visita als murals la conduirà el mateix artista acompanyat de l'ornitòleg Enric Morera tècnic dels Espais Naturals de Ponent, i la participació estarà limitada a 25 persones.

Comentaris