Josep Vallverdú, convidat d'honor de l'Hort poètic de Bellvís

El consistori va lliurar a Josep Vallverdú una anella de la llibertat, una anella dels firals que vol significar la lluita per la llibertat de Catalunya i d’aquells que pateixen o han patit persecució i exili per defensar el dret a decidir
 
Josep Vallverdú convidat a l'Hort Poétic de Bellvís
photo_camera Josep Vallverdú convidat a l'Hort Poétic de Bellvís

Bellvís va celebrar aquest diumenge una nova edició de l'Hort Poètic, que va comptar amb la presència de Josep Vallverdú. L'alcalde de Bellvís, Joan Talarn, i els membres del consistori, Julià Ortoneda i Maria Farrera van rebre al lletraferit lleidatà a l'Ajuntament, per signar en el llibre d'honor.

Vallverdú va visitar la Biblioteca municipal on va manifestar que les biblioteques locals siguin una eina fonamental per apropar la cultura a tots els municipis

Josep Vallverdú convidat a l'Hort Poétic de Bellvís
Josep Vallverdú convidat a l'Hort Poétic de Bellvís

El consistori va lliurar a l’escriptor una anella de la llibertat, una anella dels firals que vol significar la lluita per la llibertat de Catalunya i d’aquells que pateixen o han patit persecució i exili per defensar el dret a decidir.

Enguany es va reprendre la convocatòria cultural del Pla d'Urgell en la que hi van participar els poetes i rapsodes  Eduard Batlle, Carles Martínez, Anton Not, Carme Pujol, Joan Rovira, J.M. Sala-Valldaura, Jaume Suau i Carme Vidal, als quals van seguir al voltant d'un centenar de persones.

L'Hort Poétic de Bellvís 2022 @AjBellvís
L'Hort Poétic de Bellvís 2022 @AjBellvís

La ja tradicional lectura de poemes és dur a terme a l’hort del també poeta i escriptor plaurgellenc, Jaume Suau. L'acte va cloure amb la plantada d'una olivera per part de Josep Vallverdú, amb un dels seus poemes enterrat juntament amb les arrels de l’arbre i, tot seguit, amb un vermut que va permetre compartir l’experiència poètica entre tots els assistents.

Comentaris