L'Ajuntament de Bellvís veu dificil la recuperació de l'escola Rufí Bedoya dels Arcs

El tancament de l'escola ha estat provocat per descens de l'escolarització

Imatge dels Arcs i lescola Rufí Bedoya.
photo_camera Imatge dels Arcs i lescola Rufí Bedoya.

L'alcalde de Bellvís Joan Talarn, creu que serà difícil poder recuperar l'escola dels Arcs, amb la matricula per al proper curs, ja que de moment tan sols s'han inscrit tres nenes, per la qual cosa Ensenyament no pot mantenir obert el centre escolar.

Escola Rufí Bedoya dels ArcsTalarn ha explicat, que el futur del poble es la seva escola, i malgrat l'esforç del consistori amb la presentació d'un projecte alternatiu, la normativa actual no permet mantenir el servei amb menys de cinc alumnes. Talarn ha afegit que en el darrers anys les famílies dels Arcs han escolaritzat els nens i nenes en l'escola Joaquim Palacín de Bellvís. L'alcalde no tan sols lament el tancament de l'escola, sinó el que significa pel poble en l'àmbit dels serveis i del despoblament. El tancament ha estat un dels temes prioritaris del nou consistori, que ha mantingut converses amb els agents implicats, així com les famílies, per trobar formules que permetin mantenir l'escola oberta.

L'escola Rufí Bedoya havia mantingut una matrícula de cinc nens i nenes en els darrers cursos, amb un equip docent que pertanyia a la Zona Escolar Rural (ZER) Plausén, conjuntament amb els centres El Roser del Poal i el Timó de Sidamon.

Segons el director territorial d'Escanyament Miquel Àngel Cullerés, amb aquesta matrícula era impossible mantenir el centre, i amb les converses amb l'actual equip de govern de Bellvís ja van parlar del tema. Cullerès matitsa, que tan sols es pot recuperar l'escola amb l'increment de la matrícula, i que de moment és l’única escola rural amb amenaça de tancament d’aquest curs a la demarcació de Lleida.

Comentaris