L’Ajuntament de Sidamon preveu restaurar la casa dels vigilants del canal

La Casa dels vigilants al Parc del Canal de Sidamon
photo_camera La Casa dels vigilants al Parc del Canal de Sidamon

L'Ajuntament de Sidamon ha arribat a un acord amb la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell, per impulsar la restauració de la Casa dels vigilants, que està ubicada en l'entorn del Parc del Canal, segons ha explicat l'alcaldessa del munipi del Pla d'Urgell,  Dolors Tella.

Parquing caravanes de SidamonLa construcció en desús, es transformarà en un espai de divulgació dels Canals d'Urgell, i es complementaran els usos com a quiosc de refrescos, i serveis per als usuaris del Parc del Canal.

Segons Tella, el president de la Comunitat de Regants, Amadeu Ros va acceptar la proposta, així com altres que consistien a fer una passarel·la sobre la séquia així com senyalitzar unes rutes per fomentar l'activitat física. Les converses amb els responsables dels canals van servir perquè, aquest puguin iniciar els tràmits per presentar el projecte de restauració a estaments que tinguin interès col·laborar econòmicament, ja que es tracta d'un patrimoni arquitectònic del territori.

La pista de Pàdel al Parc del CanalL'alcaldessa de Sidamon va destacar que pel que fa a la passarel·la i la ruta saludable, ja es compta amb un ajut de 25.000 euros de la Diputació de Lleida, i el projecte s'encarregarà a una empresa o entitat del Tercer Sector.

Pi pi can en el Parc del Canal de SidamonL'Ajuntament de Sidamón projecta aquestes actuacions com a elements per a incorporar en el Parc del Canal, que està previst que es pugui denominar definitivament com a Parc 1 d'Octubre, en el que ja s'hi han instal·lat una pista de pàdel, pista de petanca i bitlles, mobiliari de pícnic, una important zona d'arbrat en paral·lel a la Séquia del Canal i a l'antiga carretera N-II, que delimiten la zona esportiva i de lleure. Els equipaments de la zona s'han completat amb un aparcament per autocaravanes, i un espai per passejar i socialitzar els gossos.

Comentaris