El flamenc ‘Chicuelo’, entre els grans noms de la nova temporada del Teatre L’Amistat de Mollerussa

Els lletraferits de Saó de Ponent, l'Estavellar-se i tornar a la carretera del ponentí Asori i la fusió creativa de Muro Kvartet donaran el tret de sortida a una temporada diversa en gèneres i disciplines

Teatre l'Amistat ©Teatre l'Amistat
photo_camera La temporada també comptarà amb la comèdia feminista ELLES #cosasdechicas i l’obra de teatre familiar Il·Lia, de Miscel·lània Teatre.

Aquest dimarts s'ha donat a conèixer el programa de la nova temporada del Teatre l'Amistat de Mollerussa, que fins al maig comptarà amb tretze espectacles diversos. L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, i Àlex Culleré, responsable tècnic de la programació, han remarcat que es tracta de la primera temporada estable del teatre des que va iniciar-se la pandèmia.

La programació és diversa i compta amb grans noms de l'escena musical i del teatre, com és ún dels millors guitarristes de flamenc del món: Juan Gómez, àlies Chicuelo, amb el seu nou projecte Caminos, on acompanyat de la bateria de David Gómez, el violoncel de Martín Meléndez i el ball de Karen Lugo oferiran el pròxim dissabte 12 de març un concert per obrir nous camins sonors al flamenc; o el Concerto a tempo d’umore, un concert de música clàssica de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà que trenca amb el format estàtic dels concerts a través de l'humor i elements sorprenents, i que tancarà el 18 de juny la temporada.

Dins la programació hi figuren també destacats títols de teatre familiar com Il·Lia, de la companyia Miscel·lània Teatre (15 de maig), un espectacle que narra la història amb rerefons feminista d’una noia migrant que fuig de casa seva a causa de la contaminació i la falta de salut, i també l’espectacle que trenca estereotips, aquest cop dirigit als més petits, Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa?de la companyia Grappa Teatre (13 de març).

Pel que fa a la música, també s'ha assegurat un espai pel talent emergent del territori, ja que el teatre acollirà la presentació d'Estavellar-se i tornar a la carretara, el nou disc del músic ponentí Enric Ayguadé, conegut com Asori (19 de febrer), i la fusió creativa del quartet de corda Muro Kvartet (20 de febrer); o Ricard Vinyes: El Concert Imaginari de la mà de del Duet Accent, junt amb els pianistes Marta Castelló i Enric Prió (10 d’abril).

Cultura amb accent local de la mà de Saó de Ponent i la Colla dels 50

Així mateix, la cultura amb accent local tornarà a tenir el seu espai en la programació de la mà de Saó de Ponent amb l’experiència cultural ...de llegir, escriure i altres vicis. Baguls de Memòria (18 de febrer), el documental Mollerussa, pa amb vi i sucre (23 d’abril) i també l’entrega del 6è premi Saó de Ponent amb l’experiència “parateatral” Sarau (25 de març). A més, la Colla dels 50 portarà al teatre un espectacle de monòlegs amb els humoristes Coria Castillo, Miguel Ángel Marín i Paco Enlaluna (9 d’abril).

Comentaris