Torregrossa dona llum verda al Centre de Serveis després de 10 anys estudiant possibles usos

L'Ajuntament de Torregrossa destinarà enguany 1.462.993 euros al capítol d'inversions, una xifra en la qual col·laboren les aportacions de Generalitat (PUOSC), la Diputació de Lleida, i els fons propis de l'ens
Centre Social de Torregrossa ©JosepAPérez
photo_camera Centre Social de Torregrossa ©Territoriscat

L’Ajuntament de Torregrossa ha començat a desplegar enguany projectes que havien estat paralitzats durant anys a causa de llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL). A conseqüència de l’alliberament de les inversions per la COVID, Torregrossa ha pogut destinar una partida d’1.462.993 euros a la consolidació d’obres esperades i necessàries.

Segons explica l’alcalde de Torregrossa, Josep M. Puig ja s’han pogut licitar tres dels grans projectes, la remodelació del Centre de Serveis, la zona esportiva de “Lo Graner”, i les piscines municipals

Respecte al Centre de Serveis, després de deu anys de treball per decidir els usos de l’equipament, adequant una part de  la planta baixa de l’edifici per tal d’albergar-hi els espais per a la prestació de serveis bàsics per a persones amb necessitats assistencials. El consistori invertirà en l’obra 301.926 euros.

Equipament esportiu Lo Graner de TorregrossaEn “Lo Graner” s’invertiran 287.297 euros per a la construcció dels vestuaris, juntament amb l’adequació de la pista exterior adjunta al pavelló. En les piscines el consistori millorarà els equips de depuració de l’aigua, després de la remodelació dels desperfectes dels aiguats del 2020. 

Puig ha explicat que la resta d'inversions estaran destinades al projecte de l'enllumenat públic de la Ronda Nord, i asfaltat de la vorera, amb una partida de 32.698 euros. Una obra que permetrà donar continuïtat a la vorera de la Ronda Nord fins al carrer Miralcamp amb un nou  asfaltat i enllumenat de tecnologia LED.

Control de la qualitat de l'aigua de boca a TorregrossaPer a la millora de l'abastament d'aigua de boca el consistori del Pla d'Urgell, hi ha destinat 46.419 euros. Una xifra que permetrà desplegar el Pla director aprovat per l’Ajuntament, amb el qual es preveia millorar la qualitat de l’aigua potable al municipi i evitar el malbaratament d’aquesta. En aquest àmbit també està previst millorar progressivament les canonades d’aigua potable que abasteixen els habitatges per les voreres per evitar pèrdues i augmentar el subministrament, el pressupost per l'obra és de 48.216 euros. 

Jardins La bassa Torregrossa  (1)També s'ha invertit una partida de 46.966 euros en la remodelació dels Jardins La bassa, un espai en el qual s'ha començat el sanejament dels arbustos i arbres en mal estat, replantació d’arbres i plantes. Amb aquesta actuació s'obriran nous espais, que permetrà gaudir de tota l’amplitud del jardí, s’eliminen  les zones restringides, i s'instal·larà mobiliari urbà pensat per a la interacció social i l’aprofitament de tot l’espai com a zona lúdica.  

Les piscines municipals necessitaven completar la remodelació després dels danys que va ocasionar els aiguats de 2020. En una primera fase es van refer les dues basses petites, i ara s'invertiran 100.026 euros en la renovació de tots els elements de filtratge i els mecanismes de control de qualitat.

La resta de partides es dediquen a l'arranjament amb àrid reciclat del camí Les Planes-Giriblau 17.636 euros. Remodelació de la Plaça Mossèn Jesús Jansà 48.004 euros. Remodelació de la sala de Plens i sala de Juntes 42.065. Construcció d’una pista de Pàdel 35.598 euros. Construcció d’una marquesina per cobrir les grades del camp de futbol 27.734.

L'alcalde, Josep M. Puig destaca que hi ha altres actuacions que també estan pressupostades i en espera de poder executar van destinades a la rehabilitació de la Font de Paradell, la Casella i la compra d’uns edificis per obrir el carrer Arcada fins al carrer Portell.  

    

Comentaris