L’Estany d’Ivars i Vila-sana acull el primer Cap de Treball per a joves

L’increment de la demanda en els camps de treball d’enguany a Catalunya ha impedit que al voltant d’un miler de joves hi poguessin participar

Es joves construeixen nius i hotels d'insectes @JosepA.Pérez
photo_camera Es joves construeixen nius i hotels d'insectes @JosepA.Pérez

El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana ha impulsat per primera vegada un camp de treball per a joves i adolescents en la temporada estiuenca. L’oferta del Pla d’Urgell forma part del calendari que gestiona el departament de Joventut de la Generalitat.

Aquest dijous el director territorial d’Afers Social, Joan Segura, acompanyat dea coordinadora de joventut, Maricel Segú han visitat als tretze joves que participen en el camp de treball de la zona humida, acompanyats de les  tècniques Eva Reñé, i Anna Lloret.

Visita institucional, camp de treball de l'Estany d'Ivars i Vila-sanaLa tècnica del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, Eva Reñé ha destacat que l’entorn de l’Estany d’Ivars i Vila-sana és idoni per dur a terme activitats de sensibilització amb el medi natural, i feia temps que esperaven l’oportunitat de poder organitzar estades per a joves i adolescents  de tota Catalunya. En aquest primer camp s’hi van inscriure tretze joves que durant quinze dies han dut a terme el desbrossat d’una finca erma en la qual hi ha plantat al voltant de dues-centes plantes aromàtiques autòctones, romaní, lavanda, dent de lleó entre altres. En la visita d’aquest dijous els joves van tenir la petita decepció de comprovar que els conills hi havien malmès algunes de les noves plantes.

Reñè ha afegit, que la voluntat era crear un entorn vegetal que pogués afavorir a les poblacions d’abelles insectes imprescindibles en l’agricultura local que estan disminuint de manera preocupant. Els joves també han pogut conèixer les eines que es fan servir al camp, i han construït caus per eriçons, i també hotels per insectes.

Per la seva banda la tècnica de Joventut del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Anna Lloret ha assegurat que la voluntat és que el camp de treball pugui tenir una continuïtat en els pròxims anys, donat que l’espai és un gran desconegut per a la gran majoria de joves, i al mateix temps en l’entorn hi ha moltes possibilitats d’organitzar activitats.

Camp de treball Estany d'Ivars i Vila-san, els joves observen les herbes aromàtiques plantades a la fincaSegons ha explicat el jove gironí, Rogeli Ventura les activitats que han dut a terme els han permès fer la seva aportació a millorar el medi ambient, així com gaudir d’un entorn de socialització en el qual poder desconnectar de la quotidianitat de la pandèmia que els ha afectat en la vida social i personal.

La coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Maricel Segú ha explicat que enguany un miler de joves catalans s’han quedat sense poder participar en els camps de treball a conseqüència de l’increment de la demanda. Pel que fa a la demarcació de Lleida, s’han organitzat una quinzena d’activitats en les quals hi han participat dos-cents quaranta joves.

Comentaris