L’INS Mollerussa necessita més allotjament per al seu alumnat

L’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament de Mollerussa ha tramitat al voltant d’un centenar d’allotjaments, de diferents tipologies 
per estudiants dels cicles formatius.

Activitats i tallers en l'INS Mollerussa sobre Drons
photo_camera Activitats i tallers en l'INS Mollerussa sobre Drons

Per respondre a la creixent demanda en els cicles de Formació Professional, l'Institut Mollerussa s'haurà de plantejar resoldre el tema de l'allotjament dels alumnes provinents d'altres demarcacions i comarques en els pròxims cursos, segons ha explicat el director, Antoni Reig. En els darrers cursos la gestió de l'Oficina d'Habitatge de l'Ajuntament de Mollerussa ha solucionat aquest servei a prop d'un centenar d'alumnes, en pisos particulars, habitacions compartides, i altres modalitats.

Instal·lacions ramaderes de l'INS MollerussaPerò l'increment de matrícula d'alumnes d'entre 16 i 18 anys obliguen a plantejar la necessitat de disposar d'un espai tutelat, sigui tipus, residencia o alberg, un servei que també demanen els pares. Reig ha explicat que el centre estudia aquesta possibilitat amb les administracions, ja que les noves especialitats del centre han atret un important nombre d'estudiants de fora de la comarca del Pla d'Urgell.

Aquest curs el centre educatiu ha matriculat 700 alumnes en tot el ventall de cicles, deixant-ne un centenar en llista d'espera. Pel que fa al nou cicle superior de Tècnic en Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal s'han cobert les 30 places i també han quedat en llista d'espera 12 alumnes.

L'INS Mollerussa s'ha convertit darrerament en un centre de referència en la formació agropecuària, en hípica i en el sector de la maquinària pesant i d'obra pública, i projecta en el pròxim curs un obrador per elaborar productes làctics de la seva ramaderia., com a complement formatiu dels estudiants de les modalitats agroalimentàries i ramaderes

Comentaris