L'associació Adoli de Linyola commemora 25 anys de trajectòria

L'alcalde de Linyola Àlex Mases ha explicat que posar el nom de Muriel Casals a la nova plaça és un reconeixement a la històrica dirigent d'Òmnium Cultural, i també a l'inici d'un projecte del consistori per incrementar els noms femenins en la nomenclatura dels carrers, que al llarg dels anys han tendit a dedicar-los a noms masculins
Plaça Muriel Casals de Linyola i l'obra d'Erik Smith @Territoriscat
photo_camera Plaça Muriel Casals de Linyola i l'obra d'Erik Smith @Territoriscat

El col·lectiu de dones Adoli de Linyola ha organitzat un programa d'actes per commemorar el vint-i-cinquè aniversari de l'entitat que tindrà lloc aquest dissabte 3 de juliol, i al qual l'entitat a convidat als veïns del municipi i a les entitats feministes del Pla d'Urgell. La vesprada s'iniciarà a les 20 h amb la recepció de l'alcalde Àlex Mases i els membres de la corporació municipal a la representació de l'entitat a l'Ajuntament, un acte protocol·lari per reconèixer la trajectòria d'un quart de segle de l'associació Adoli.

La presidenta d'Òmnium Cultural Muriel Casals en el seu parlament.El programa continua amb el bateig de la nova plaça Muriel Casals, en memòria de qui va ser activista cultural i dirigent d'Òmnium Cultural, que va morir en un tràgic accident l'any 2016. En aquest nou espai s'instal·larà el mobiliari infantil que l'artista d'Ivars d'Urgell Erik Smith, va elaborar amb la fusta dels arbres que una tempesta va arrencar del pati de la llar d'infants El Sitjaret.

Plaça Muriel Casals de Linyola i l'obra d'Erik Smith @TerritoriscatL'associació de dones Adoli i l'Ajuntament de Linyola han convidat al president d'Òmnium Cultural a Lleida, Andreu Vázquez, membres del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, la diputada d’Igualtat, Helena Martínez, la diputada del Parlament Meritxell Serret, la nova directora de l'INCAVI i veïna de Linyola Alba Balcells i la representació territorial de l'Institut Català de la Dona.

Arbre tombat per la tempesta a LinyolaL'alcalde de Linyola Àlex Mases ha explicat que posar el nom de Muriel Casals a la nova plaça és un reconeixement a la històrica dirigent d'Òmnium Cultural, i també a l'inici d'un projecte del consistori per incrementar els noms femenins en la nomenclatura dels carrers, que al llarg dels anys han tendit a dedicar-los a noms masculins.

L'acte finalitzarà amb un sopar al poliesportiu amb les membres de l'associació Adoli i els convidats, i un concert d'havaneres amb la formació femenina Anxovetes.  

Comentaris