L'associació Fem Llavor de Torregrossa recupera la zona verda de la casella dels canalés

L’associació Fem Llavor neix de la inquietud d’un grup de ciutadans de Torregrossa per fer alguna acció per l’entorn natural del municipi, s'ha actuat en l'entorn del Pou Bo i es projercta recuperar la Font del Paradell, i habilitar el seu entorn com a espai d'esbarjo
Plantada d'arbres a l'antiga casella dels canalés del Canal d'Urgell de Torregrossa, @FemLlavor 1
photo_camera Plantada d'arbres a l'antiga casella dels canalés del Canal d'Urgell de Torregrossa, @FemLlavor

L'associació Fem Llavor de Torregrossa ha dut a terme aquest diumenge el projecte de recuperació de la zona verda de l'entorn de la Casella, un espai que es troba a l'entrada del municipi i que l'entitat es va proposar convertir en una nova zona verda del municipi del Pla d'Urgell, actuació que ha comptat amb la col·laboració de l'entitat Canal Viu, que aglutina diversos col·lectius de defensa de les banques dels Canals d'Urgell.

Plantada d'arbres a l'antiga casella dels canalés del Canal d'Urgell de Torregrossa, @FemLlavor 2Fem Llavor, va iniciar una campanya d'apadrinament d'arbres i arbustos per poder repoblar la parcel·la que es troba al costat de l'antiga casella dels canalés del Canal d'Urgell que és de propietat municipal. Durant la matinal els veïns que han participat en la campanya han pogut plantar el seu arbre, respectant totes les mesures sanitàries i preventives que havien establert els organitzadors.

Aquesta iniciativa forma part dels objectius que l'entitat torregrossina es va proposar des de la seva fundació l'any 2019. L'associació tenia com a objectius identificar, conservar i incrementar el patrimoni natural del municipi del  Pla d'Urgell. L'associació ha dut a terme accions en la zona del Pou Bo i projecta recuperar la Font del Paradell, i habilitar el seu entorn com a espai d'esbarjo.

Plantada d'arbres a l'antiga casella dels canalés del Canal d'Urgell de Torregrossa, @FemLlavorEl president de l'entitat, Bartomeu Buira es va oferir col·laborat amb l'Ajuntament de Torregrossa, en la redacció del projecte de remodelació de les zones enjardinades del municipi. Fem llavor, també col·labora amb la resta d'entitat del municipi, i amb altres del Pla d'Urgell, com Canal Viu, les Banquetes, així com la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell

Comentaris