Liciten les obres de condicionament de l'LP-3322 entre Linyola i Bellcaire d'Urgell

L'actuació, que començarà l'hivern vinent, consisteix principalment en l'eixamplament de la carretera i la millora del traçat en un tram de quatre quilòmetres

carretera linyola acn inteior
photo_camera Plànol del tram de la carretera LP-3322, entre Bellcaire d'Urgell i Linyola

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres de condicionament de l'LP-3322 entre Linyola i Bellcaire d'Urgell per un import de 5,5 milions d'euros. L'actuació consisteix principalment en l'eixamplament i millora del traçat de la carretera, amb l'objectiu d'afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció. Es preveu que els treballs comencin a l'hivern vinent, amb un termini d'execució de 12 mesos.

La carretera LP-3322, que pertany a la xarxa comarcal, discorre entre Mollerussa i Linyola i des de Linyola arriba a Bellcaire d'Urgell, on connecta amb la C-53 (carretera de Balaguer a Tàrrega). El tram que va des de Mollerussa a Linyola ja està condicionat.

Es preveu que els treballs comencin a l'hivern vinent, amb un termini d'execució de 12 mesos

Ara, s'actuarà en el tram des del nord de la variant de Linyola fins a Bellcaire d'Urgell, que actualment té una amplada d'uns 6 metres i no disposa de vorals. Les obres permetran eixamplar la carretera fins als 10 metres, amb dos carrils de la circulació de 3,5 metres d'amplada i dos vorals d'1,5 metres.

El tram s'inicia a la rotonda nord de Linyola i finalitza a la intersecció amb la C-53 al nucli de Bellcaire d'Urgell. A més de l'eixamplament de la calçada, les obres preveuen la millora del traçat de la via, tot suavitzant revolts i alguna rasant. També es renovarà el ferm de la carretera i es reposarà la senyalització horitzontal i vertical. L'obra també inclourà l'adequació de la travessera de Bellcaire d'Urgell.

Comentaris