L'INS Mollerussa imparteix una formació única al món en Perforació Horitzontal Dirigida

Els participants en les pràctiques de l'INS Mollerussa Perforació Horitzontal Dirigida
photo_camera Els participants en les pràctiques de l'INS Mollerussa Perforació Horitzontal Dirigida

Institut Mollerussa imparteix des de l'any 2015 una formació única al món en la tècnica de la Perforació Horitzontal Dirigida, que permet instal·lar intubacions soterrades sense necessitat d'excavar rases, és a dir que es pot passar una canonada sota les vies de circulació, sota rius, sota edificis, entre altres.

Alumnes i profesorat de l'INS MollerussaEl Campus de Formació Professional de la capital del Pla d'Urgell va signar un conveni amb i l'empresa Catalana de Perforacions de Santpedor, i el Departament d'Educació per impartir el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Tècnic/a en Excavacions i Sondatges, perfil d'Operador/a de Maquinària de Construcció, que s'ha convertit en un referent de l'FP, i sortida laboral per a molts joves.

El director de l'empresa Catalana de Perforacions, Domènec Pintò, és el responsable de la formació en el centre mollerussenc, responsable d'una empresa pionera a l'Estat, que realitza projectes arreu del món.

Grafic del funcionament de la perforació horitzontal dirigidaEls alumnes del cicle aprofiten les seves pràctiques per dur a terme projectes d'infraestructures del centre educatiu, concretament entre el 26 i 28 de març van dur a terme l'obra de soterrament d'una línia de baixa tensió que discorria pel recinte de l'institut.

Els dies 3 i 4 d'abril l'empresa Catalana de Perforacions va estrenar en l'institut un nou equip de perforació horitzontal dirigida, concretament el JT30/JT30 All Terrain de la marca Ditch Witch, que els tècnics de l'empresa i els alumnes del centre van posar en funcionament per comprovar la seva funcionalitat. Es tracta d'un equip que Catalana de Perforacions traslladarà a Alemanya per dur a terme un projecte de dos anys.

L'eficàcia i garantia de preparació dels alumnes que cursen la formació en l'INS Mollerussa, es constata en el fet que Catalana de Perforacions ha contractat des de l'any 2015, 12 alumnes del centre mollerussenc, una inserció laboral que també es veu reflectida en la majoria de cicles formatius.

Comentaris