L'Institut Mollerussa incorporarà un centre de formació i recerca del sector boví

Per tal de poder dur a terme el projecte d'ampliació l'Ajuntament de Mollerussa haurà de modificar el POUM, una proposta que es debatrà en el marc d'un Ple ordinari que tindrà lloc dijous, en el qual també es tractarà l'aprovació d'una modificació de crèdit per un import de 30.700 euros
Imatge virtual del futur centre de formació de l'INS Mollerussa @INSMollerussa
photo_camera Imatge virtual del futur centre de formació de l'INS Mollerussa @INSMollerussa

L'Institut Mollerussa comptarà amb un nou equipament docent vinculat a l'aprenentatge del funcionament d'un centre boví i una planta de tractament metanogènic per autoabastiment d'energia. Es tracta d'un projecte de granja pedagògica vinculat a la formació professional que imparteix el centre i que està previst desplegar en col·laboració amb la Universitat de Lleida (UdL), per tal de poder racionalitzar les àrees de recerca, així com la transferència tecnològica amb les empreses. 

Per tal de poder dur a terme el projecte d'ampliació l'Ajuntament de Mollerussa haurà de modificar el POUM, segons ha explicat l'alcalde de la capital del Pla d'Urgell, Marc Solsona. L'alcalde ha destacat que es tracta d'un projecte "estratègic" per a la ciutat, ja que promou un "pool de recerca i innovació" al voltant del boví de referència

Pla general amb els alumnes de l'IFE observant els vedells de l'explotació ramadera de l'INS Mollerussa, el 24 d'octubre de 2016 ACN portadaLa modificació del planejament urbanístic preveu incrementar la superfície que s'assigna als equipaments escolars, entre els quals hi ha l'Institut Mollerussa, dels 86.021 metres quadrats als 99.705, eliminant una franja corresponent a espais lliures.

Aquesta modificació del POUM es debatrà en el marc d'un Ple ordinari que tindrà lloc dijous. També s'abordarà l'aprovació d'una modificació de crèdit per un import de 30.700 euros, que inclou una partida de 25.000 euros de despeses derivades del manteniment d'immobles del Grup Sant Isidori com portes de seguretat o sistemes d'apuntalament, entre altres.

Els 5.700 euros restants equivalen a l'import destinat a un conveni de col·laboració que s'ha de signar amb la Fundació de la Unió de Federacions d'Esport de Catalunya i que té per objectiu instal·lar enguany 2 càmeres per enregistrar competicions i entrenaments en el complex esportiu de Mollerussa, en un projecte d'implementació de la digitalització de l'esport català i que beneficia als clubs esportius. En total, es preveu instal·lar 4 càmeres en dos anys.

Comentaris