Linyola comença a donar forma al Parc Urbà dissenyat amb les aportacions populars

Tot el parc estaria envoltada de zona verda i camins per practicar esport, caminar, o recórrer amb bicicleta. L'alcalde afegeix que l'espai es desplega com un projecte viu que es consolidarà amb participació de voluntariat, del projecte Jova, i dels Caps de treball
Treballs de moviment de terres  al Parc Urbà @Linyola
photo_camera Treballs de moviment de terres al Parc Urbà @Linyola

Les màquines van començar a donar forma al solar de l'antic camp de futbol de Linyola, que es convertirà en un nou Parc urbà. Aquesta superfície de 12.000 metres quadrats passarà a ser una zona que compaginarà els espais vers, amb el lleure, l'activitat física, així com actes populars i festius. Segons va explicar l'alcalde de Linyola, Àlex Mases, s'ha començat pel moviment de terres, amb el que s'ha delimitat quatre espais amb diferents desnivells.

El projecte continuarà tenint en compte les propostes que es van seleccionar en el procés de participació que es va dur a terme a finals del 2020. Mases destaca que la voluntat del consistori és que entitats i veïns s'impliquin per aconseguir un espai de convivència i de servei, útil per a tothom.

Sintetitza'n les propostes, en va sorgir un primer esbós que incloïa una zona amb grades, per poder dur a terme concerts, cinema, fires i altres activitats populars, un segon espai amb mobiliari i elements de lleure infantil, i activitat física, i esports urbans

Parc Urbà de LinyolaTot el parc estaria envoltada de zona verda i camins per practicar esport, caminar, o recórrer amb bicicleta. L'alcalde afegeix que l'espai es desplega com un projecte viu que es consolidarà amb participació de voluntariat, del projecte Jova, i dels Caps de treball. Aquests col·lectius podran desenvolupar tallers i projectes, mediambientals, relacionats amb la botànica autòctona, construccions de tàpia, pels equipaments i serveis del parc o de petites canalitzacions de reg, per recollir les aigües pluvials, i en homenatge als Canals d'Urgell.

Segons explica Mases, l'espai també té reservada una zona per habilitar-hi un aparcament de caravanes, i hauria de ser un complement per l'activitat de la Ruta Trans-cabanera, o del Camí de Sant Jaume.

L'Ajuntament també ha demanat la complicitat dels alumnes de l'escola El Sitjar, per tal que siguin ells el que decideixin quin hauria de ser el nom del parc, ja que en seran uns dels grans beneficiaris del nou espai.

Comentaris