L'Street Art hauria de ser un complement a l'oferta turística de la plana de Lleida

Mural a les sitjes de cooperativa, els autors Jofre Oliveras, i Nil Safont, amb Antoni Pané
photo_camera Mural a les sitjes de cooperativa, els autors Jofre Oliveras, i Nil Safont, amb Antoni Pané

L'art urbà ha transformat l'atractiu turístic de poblacions lleidatanes com Penelles, un municipi de la Noguera que s'ha convertit en la galeria d'art rural més gran de Catalunya a través del GarGar Festival.

Dos dels artistes que han col·laborat en el festival Gar-Gar d'art rural Jofre Oliveras i Nil Safont han estat els autors del que ha partit d'ara serà l'obra d'art rural més gran de Catalunya

Mural a les sitjes de cooperativaUn treball que han desenvolupat al llarg d'un mes, en les sitges de la planta de fabricació de pinsos que la Cooperativa d'Ivars té a Torregrossa. L'entitat agrària va encarregar el treball amb la voluntat de retre homenatge als seus socis, així com als avantpassats del sector agrari. Una imatge que es va inspirar en la Motse, el Joan i el Sisco, personatges de la Festa del Segar i el Batre de la Fuliola, segons ha explicat el director general de la Cooperativa d'Ivars, Antoni Pané.

Activitats en l'Inauguració mural de les SitgesL'obra ha estat comissariada per l'empresa Binomic de Penelles, l'anima mater del Festival GarGar del municipi de la Noguera. Jordi Solsona i Mar López-Pinto, en són els responsables, hi han explicat que la Plana de Lleida és un lloc idoni per fomentar l'art mural, l'Street Art, que pot complementar els atractius turístics del territori.

Solsona ha afegit que empreses i institucions haurien de confiar en aquests artistes per tal de projectar-se a l'exterior

Mural a les sitjes de cooperativa, els autors Jofre Oliveras, i Nil Safont 1Jofre Oliveras i Nil Safont, van participar aquest dissabte en l'acte de presentació de l'obra als socis de la Cooperativa, en el decurs de la qual els artistes han signat el treball. Els artistes expliquen que la feina de l'obra ha sigut la mateixa que en un llenç, per la qual cosa han utilitzat pinzells i corrons per emular les textures i els colors d'una tela. Ambdós artistes se senten satisfets amb l'obra, la més gran que han fet mai.

Un acte que també ha comptat amb música, gastronomia, activitats infantils, i una exposició de tractors antics.

Comentaris