Marc Solsona projecta 'la Mollerussa 2025' sobre la base del desenvolupament urbanístic

Solsona va començar la seva exposició amb una breu pinzellada sobre la situació econòmica, que va resumir afirmant que Mollerussa no té un problema de deute, sinó que té un problema de liquiditat, amb el qual preveu arribar al 2022 amb un deute acumulat del 74,16%.
Marc Solsona, Mollerussa Avui @JordiBonilla
photo_camera Marc Solsona, Mollerussa Avui @JordiBonilla

Utilitzant una simbologia semblant a la de l'Agenda dels Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030, l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona va presentar el passat divendres el projecte Estratègia 2025, en el qual va centrar la trobada anual amb la ciutadania, Mollerussa avui. És la desena de les xarrades en les quals Solsona desvetlla l'acció de Govern del seu equip, i enguany l'ha dedicat quasi exclusivament als nous projectes urbanístics.

Segons l'alcalde es tracta de projectes transformadors de la ciutat que han de permetre reforçar el concepte d'identitat urbana, el model de ciutat que es vol assolir i que ha d'afavorir la reducció de CO₂, la supressió de barreres arquitectòniques, el benestar de les persones, i l'increment de l'ocupació

Oriol Bosch modera el debat amb Marc Solsona InteriorSolsona va començar la seva exposició amb una breu pinzellada sobre la situació econòmica, que va resumir afirmant que Mollerussa no té un problema de deute, té un problema de liquiditat, amb el qual preveu arribar al 2022 amb un deute acumulat del 74,16%.

La resta de la xerrada va servir per presentar nous projectes que han de facilitar la mobilitat de la capital del Pla d'Urgell, dos passos soterrats per a turismes i vianants, el primer en el pas a nivell de la carretera de Linyola, davant del Consell Comarcal, i el segon en línia amb el passeig La Salle, així mateix se suprimiria el pas a nivell de la carretera del Palau -en el marc de les estratègies logistiques d'ADIF-  aquests projectes es completaran amb un pas elevat en el terme de Golmés que permetria consolidar el Vial Nord i canalitzar el vehicles pesants. Segons Solsona, aquests projectes els finançaran ADIF i la Generalitat.

Mollerussa Avui Marc Solsona, projecte residència interiorLes estratègies de futur de Mollerussa segons Solsona, també passen per la consolidació de l'àrea bàsica policial, l'ordenació viària del carrer Domènec Cardenal, definir amb el municipi de Miralcamp el desplegament del Vial Orbital, així com la implantació de l'Institut d'Emprenedoria i Innovació que s'habilitarà en l'edifici Sant Jordi, fins que es desplegui el projecte en els pavellons firals.

Solsona va fer èmfasi en el projecte privat de la residència geriàtrica i centre de dia que es preveu construir en els terrenys pròxims a Cal Castelló, i va destacar que el consistori estudia com s’adequarà el Xalet i els jardins d’aquest recinte, que són de titularitat municipal, a aquest projecte residencial. L'estratègia 2025 també fa referència al col·lectiu jove, al qual Solsona afegeix l'equipament de Cal Duch per convertir-lo en un espai per al desplegament de projectes culturals i musicals, que puguin ser gestionats de manera autònoma, i independent de l'Ajuntament.

Mollerussa Avui Marc Solsona Interior 1La xerrada va finalitzar amb el debat amb les qüestions plantejades per la ciutadania, que va moderar delegat a Lleida de l’Agència Catalana de Notícies, Oriol Bosch. Els Mollerussencs es van interessar pel dèficit en els parcs infantils de la ciutat, i en la manca d'estacionament en la rodalia del Centre d'Assistència Primària (CAP).   

Comentaris