Moció del PSC a Mollerussa perquè Ensenyament recuperi la inversió del 2010 per alumne i any a les llars d’infants públiques

Teresa Ginestà: “la irresponsabilitat del Govern vers les escoles-bressol públiques ha suposat un increment de fins al 40% de costos a moltes famílies de Mollerussa”

Ple Ajuntament desembre
photo_camera Ple Ajuntament de Mollerussa, grup del PSC

El grup del PSC a l'Ajuntament de Mollerussa presentarà aquest dijous al Ple municipal una moció reclamant que Ensenyament recuperi la inversió del 2010 per alumne i any a les llars d’infants públiques. En un comunicat, la portaveu socialista al consistori, Teresa Ginestà, critica "la irresponsabilitat del Govern de la Generalitat vers les escoles-bressol públiques, que a Mollerussa ha suposat que moltes famílies hagin vist incrementada la quota fins a un 40%”. 

El text recull que “el Departament d’Ensenyament elabori urgentment una proposta de corresponsabilització de costos i sosteniment de places per a infants de 0 a 3 anys en llars d’infants de titularitat municipal per al curs 2016-2017”. Així mateix, la proposta demana “recuperar la subvenció per a escoles bressol abans de la crisi i que el finançament torni a mans de la Generalitat, que és qui en té les competències”. 

En el comunicat, Ginestà diu que “des del 2012, amb l’arribada de Convergència al Govern català, la Generalitat va deixar de complir amb aquesta obligació, primer rebaixant les subvencions de 1.800 euros a 875 euros fins a deixar-les a 0” i afegeix que “aquests costos s’han carregat a les espatlles dels ajuntaments, perjudicant greument les arques municipals, i a les Diputacions, que s’han vist obligades a assumir aquestes despeses en perjudici d’altres partides directes de competències municipals”. 

La portaveu opina també que “és vergonyós que, a més, ens assabentéssim fa poc, que els anys 2012 i 2014 el Govern va transferir fins a 81 milions d’euros de les escoles-bressol públiques cap a l’escola concertada, el que va afectar a més d’un centenar de llars d’infants del nostre territori, entre elles també les de Mollerussa”. 

Per tot això, Ginestà, continua el comunicat, afirma que “amb serveis com l’ensenyament, i en una etapa d’escolarització tan delicada com la de 0 a 3 anys, no s’hi juga, no valen excuses ni banderes; es tracta del futur dels nostres infants i per tant el futur de tots i totes”. 

Comentaris