Mollerussa acull un debat sobre els beneficis dels drons en el sector agroalimentari

Marc Solsona i Daniel Marco obren la jornada sobre IoT i Don a Mollerussa
photo_camera Marc Solsona i Daniel Marco obren la jornada sobre IoT i Don a Mollerussa

En el marc del programa Mollerussa SmartLab, aquest dijous es van reunir al Complex L'Amistat de la capital del Pla d'Urgell, experts que treballen en l'àmbit de la internet de les coses IoT i Dron, per debatre com el sector agroalimentari es pot beneficiar d'aquestes tecnologies. Una trobada que impulsava el consistori mollerussenc en el qual van participar una vintena d'empreses d'aquest sector industrial emergent.

La jornada la va inaugurar l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona i el director del programa SmartCatalonia de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, Daniel Marco. Solsona ha posat de manifest la necessitat d'endinsar-nos en la quarta revolució per fer política social a través de la tecnologia, ja que és en benefici de la ciutadania i amb l'objectiu de contribuir a la societat del futur que és més present que mai. Així mateix, ha recordat que Mollerussa s'ha posat al servei del programa SmartLab a través del qual ha estat laboratori de 7 proves pilot en diferents àmbits i, en la majoria dels casos, d'empreses del territori.

Jornada Internet de les coses IoT i DronPer la seva banda, Daniel Marco ha posat de manifest la importància de trobades com aquesta per tal d'exposar la manera en com el sector agroindustrial pot beneficiar-se'n per tenir una producció més eficient, més sostenible i de qualitat aplicant la tecnologia de precisió. Així mateix, ha indicat que un dels objectius és presentar casos d'èxit que donen solucions en aquest àmbit com, per exemple, la utilització de drons en l'àmbit vinícola per conèixer com evoluciona cada una de les zones de la vinya i poder actuar en el que s'anomena agricultura de precisió.

La jornada ha comptat també amb una exposició inicial sobre els reptes del sector i les noves tendències per part de Rosa Paradell, directora d'Innovation Business Development de la Fundació i2CAT. L'han seguit la presentació de diferents casos d'èxit d'empreses membres de la IoT Catalan Alliance, així com del sector dels drons.

Comentaris