Mollerussa amplia als centres bressol el projecte intergeneracional entre gent gran i escolars

Més de 1.600 alumnes i una dotzena d'avis participaran del programa que inclou bitlles, titelles, costura, acordió, violi i història 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
photo_camera En el cas de les bitlles seran els menors els que aniran a la pista on habitualment juguen els avis

L’Ajuntament de Mollerussa donarà continuïtat, per tercer any consecutiu, al projecte intergeneracional d’intercanvi d’experiències entre usuaris del Casal per a la Gent Gran i alumnes dels quatre centres d’educació primària, tres públics i un concertat, que hi ha a la ciutat, tot i que ho farà augmentant els àmbits d’acció fins a les escoles bressol, i ampliant els espais (dins i fora dels centres escolars).

Col·laboració per tercer any consecutiu entre avis del Casal i centres escolars 

Aquesta nova campanya es repetirà a causa de la bona acollida que ha tingut l’experiència i a la valoració favorable per part de tots els participants, que es calcula que enguany seran uns 1.600 alumnes i una dotzena d’avis que habitualment acudeixen al casal. L’objectiu d’aquesta experiència de treball intergeneracional, que es fa en horari lectiu i formant part del projecte curricular, és completar la formació dels alumnes d’una manera més lúdica i alhora oferir als usuaris del casal la possibilitat de transmetre els seus coneixements.

Per aquest 2016, el projecte es desenvoluparà des d’ara fins a final de curs i s’articularà en cinc tallers (bitlles, costura, titelles, acordió, violí i història) que aniran rotant pels quatre centres implicats: El Carme, l’Ignasi Peraire, Les Arrels i el Pompeu Fabra. Entre les novetats d’enguany, cal esmentar que el projecte s’ha obert també a les escoles bressol.

Pel que fa a les bitlles, continuen dins el projecte, però en lloc que els avis vagin a les escoles, són els escolars els que surten per anar a la pista de bitlles on habitualment juguen els avis. A més, aquesta activitat finalitzarà amb un torneig al juny en el qual competiran els vuit millors de cada escola. Els avis que estaran al capdavant de les bitlles són Joan Pedrós, Pepito Magrí, Antonio De Cruz i Ramon Petit.

També se seguirà amb l’activitat en la qual un avi explica una història, però amb la particularitat que, més que explicar una història, s’explicarà com era la vida abans, quan els actuals avis eren joves. Aquesta activitat anirà a càrrec de Josep Barberà.

Pel que fa al taller de costura, en aquest cas es passarà a treballar la llana. Antonieta Balcells, Magdalena Braqué i Antonieta Guillaumet seran les encarregades d’aquesta activitat. També segueixen l’acordió (amb Maria Neus Ros) i el violí (amb Josep Maria Tamarit).

Comentaris