Mollerussa aprovarà un pressupost de vora 17 milions d'euros, i 1,9 milions d'inversió

La congregació religiosa Cottolengo ha donat un edifici del carrer Ferrer i Busquets de sis habitatges a l’Ajuntament de Mollerussa, que preveu destinar-lo a ús residencial per a joves estudiants; s’ha calculat que la distribució permetrà habilitar 24 habitacions
Edifici de sis habitatges donat a l'Ajuntament de Mollerussa ©AjMollerussa
photo_camera Edifici de sis habitatges donat a l'Ajuntament de Mollerussa ©AjMollerussa

L’Ajuntament de Mollerussa preveu aprovar aquest dimecres el pressupost per a l'exercici del 2023 el qual ascendeix a 16.837.433 euros, uns comptes que contemplen una partida d'1,9 milions d'euros per a inversions, dels quals 650.000 euros provenen de fons propis i 1,3 milions d'euros de subvencions. Entre els projectes més rellevants, la remodelació del recinte firal amb l’objectiu que pugui estar enllestit per la commemoració del 150è aniversari de la Fira de Sant Josep.

Les millores previstes en l'entorn del Pavelló Firal compten amb un pressupost de 316.000 euros i consisteixen a adequar el pàrquing per concentrar-hi l’espai expositiu destinat al saló del tractor i a la reubicació d’un sector de maquinària agrícola. L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona ha explicat que s’ha demanat ajuda a la Generalitat per poder fer front a aquesta adequació perquè pugui ser efectiva el 2023, ja que es vol aprofitar la commemoració del segle i mig de la Fira de Sant Josep per donar impuls al certamen potenciant-ne la professionalització.

La remodelació del recinte també implicarà l’arranjament de la zona paral·lela a la carretera de Miralcamp, on està previst ubicar les atraccions de la fira de Sant Josep, un arranjament que tindrà un cost de prop de 65.000 euros, cosa que significa una inversió directa de 400.000 euros en total

Nova ubicació de les atraccions de la fira de Sant Josep
Nova ubicació de les atraccions de la fira de Sant Josep

L'equip de govern també preveu destinar 300.000 euros a les obres d’habilitació de l’Institut d’Emprenedoria, 225.000 euros a l’adequació per a Serveis Socials de les antigues oficines de la que fou La Caixa, per la remodelació de Cal Duch, i transformar-lo en un espai juvenil, s'ha reservat una partida de 90.000 euros, la millora del clavegueram del carrer del Nord suposarà una inversió de 94.000 euros; Les primeres actuacions a Cal Castelló per adaptar-lo a les necessitats del centre residencial que es preveu construir costaran 60.000 euros, també s'ha reservat una partida de 30.000 euros per ampliar el cementiri, entre altres actuacions.

Cal Duch edifici propietat de l'Ajuntament de Mollerussa ©JosepAPérez
Cal Duch edifici propietat de l'Ajuntament de Mollerussa ©JosepAPérez

Donació de sis habitatges a l'Ajuntament 

La congregació religiosa Cottolengo ha donat un edifici de sis habitatges a l’Ajuntament de Mollerussa. Un immoble que es troba al carrer Ferrer i Busquets, que el propietari Joan Llumà va donar a la institució.

L’immoble està compost per dos cossos d’edificis units, els quals tenen planta baixa destinada a magatzem i tres pisos cadascun amb un total de 1.200 metres quadrats de superfície construïda.

Edifici de sis habitatges donat a l'Ajuntament de Mollerussa ©AjMollerussa
Edifici de sis habitatges donat a l'Ajuntament de Mollerussa ©AjMollerussa

Segons explica l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona es tracta d’una operació en la qual fa mesos que es treballa per tal d’aprofitar la donació per “articular noves tipologies d’habitatge”, ja sigui a través de la Borsa d’Habitatge o bé en col·laboració amb altres entitats. En aquest sentit, ha indicat que un cop l’Ajuntament en pugui fer ús, una de les primeres actuacions a fer serà adequar-ne l’accessibilitat, ja que no disposa d’ascensor. 

L’immoble, que està valorat en 543.633 euros, està previst que un cop el consistori hi pugui actuar, sigui destinat a ús residencial per a joves estudiants, pel fet que s’ha calculat que la distribució permetrà habilitar 24 habitacions

L’Ajuntament de la capital del Pla d’Urgell, i els grups de l’oposició busquen solucions per donar resposta a la demanda residencial dels centres educatius de la ciutat. Concretament, el portaveu del PSC, Joel Bastons va proposar fa uns dies que Cal Duch, que ja havia sigut un equipament d'allotjament, es transformés en residència per estudiants, així com altres immobles que gestiona el consistori de la capital del Pla d'Urgell.
     

Comentaris