Mollerussa apuja un 5% el rebut de la brossa i congela tots els altres impostos municipals

El grup d'ERC de l'Ajuntament de Mollerussa considera que la bonificació a les famílies nombroses, hauria de tenir diferents paràmetres segons les rendes familiars, ja que per un mateix concepte de família nombrosa els ingressos econòmics podent ser molt diferents

Nou sistema de recollida selectiva a Mollerussa
photo_camera Nou sistema de recollida selectiva a Mollerussa

L'Ajuntament de Mollerussa proposarà al Ple extraordinari previst per aquest dijous l'increment del 5% en la taxa per recollida d'escombraries i congelar la resta d'impostos i taxes municipals. Així ho va explicar l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual va atribuir l'augment d'aquesta taxa, que ha estat congelada en els dos darrers exercicis, al fet que l'Agència Catalana de Residus de la Generalitat també ha incrementat el cànon per recollida.

Solsona va explicar aquesta pujada, tot i incrementar en 31.000 euros la recaptació, no arribarà a compensar la pujada fixada per la Generalitat al Consell Comarcal del Pla d'Urgell, que des de fa un any i mig és el prestador del servei municipal. En aquest sentit, ha dit que el consistori entén que no es pot gravar més al ciutadà i que, per aquest motiu, seran les arques municipals les que assumeixin la diferència entre els ingressos i les despeses per aquest concepte. Amb aquest increment del preu del rebut, un habitatge tipus passarà de pagar 67,35 euros anuals a abonar-ne 70,72.

Grup ERC Mollerussa (3)Per la seva banda el grup d'ERC de l'Ajuntament de Mollerussa considera que la bonificació a les famílies nombroses, hauria de tenir diferents paràmetres segons les rendes familiars, ja que per un mateix concepte de família nombrosa els ingressos econòmics podent ser molt diferents, i aquest fet s'hauria de tenir en compte.

Per altra banda els republicans també proposen a l'equip de govern, entre altres coses, que es bonifiqui l'impost sobre vehicles elèctrics i híbrids, un suggeriment que voldrien discutir no tant en l'àmbit de la quantitat sinó en la manera de fomentar les energies sostenibles.

El grup reconeix que l'equip de govern ja ha acordat tot el que fa referència a les taxes i impostes del municipi, però tot i això consideren que hi ha temes que es podrien discutir, com per exemple els impostos sobre obres i construccions o la possibilitat d'incrementar l'impost de Béns immobles en un 30% als propietaris que disposin de més d'un habitatge desocupat.

 

Comentaris