Mollerussa crea els premis 'Ànima' de solidaritat local i internacional

L’Ajuntament i el CIS Ángel Olaran impulsen la iniciativa en honor a Àngel Pujol i que celebrarà la primera edició el 5 de novembre

Presentacio Premis Anima 1
photo_camera Presentació aquest dimarts dels guardons a la solidaritat amb l'alcalde i el president del CIS Ángel Olaran

L’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran impulsen la creació dels Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa que, amb caràcter honorífic i anualment, tindran per objectiu premiar la solidaritat i preservar la memòria de la figura de l’empresari i promotor social, cultural i esportiu Àngel Pujol. Així ho han explicat aquest dimarts l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el president del CIS Ángel Olaran, Josep Maria Pujol, els quals han anunciat que la primera edició d’aquests reconeixements se celebrarà el pròxim 5 de novembre en el marc del sopar solidari que organitza la ONGD des de fa 9 anys a benefici dels projectes que duu a terme a Etiòpia el pare Ángel Olaran, el qual ha confirmat la seva assistència a la vetllada.

Solsona ha explicat que els reconeixents tindran dos vessants: la internacional, a través del Reconeixement Ànima Abba Malaku, nom amb què coneixen al missioner Ángel Olaran a Ètiopia, i la d’àmbit més local i territorial, sota el nom Reconeixement Ànima d’Honor Àngel Pujol.

Distingiran una figura o entitat de relleu internacional i entre 3 i  5 persones o associacions d’àmbit local i lleidatà

En el cas de la primera distinció es vol reconèixer una única persona, institució o col·lectiu per la seva aportació en el món de la solidaritat a escala internacional. Per això, es comptarà amb un jurat format per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el president del CIS Ángel Olaran; el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández; el fundador director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, Joan Josep Guinovart, i el director general de Cooperació al Desenvolupament del Govern de la Generalitat, Manel Vila, recentment nomenat Ciutadà d’Honor de Sarajevo, segons ha precisat Pujol.

Per al vessant local es demana la col·laboració ciutadana

Pel que fa al segon guardó es distingiria entre 3 i 5 persones o entitats de Mollerussa o del territori més proper que hagin destacat per la seva trajectòria o pel seu treball en l’àmbit cultural, esportiu, educatiu o solidari. En aquest sentit, Josep Maria Pujol, ha mostrat la voluntat de premiar també aquelles persones senzilles i anònimes que poden ser un exemple i un referent per la ciutadania.

En aquest apartat del premi es demanarà la col·laboració ciutadana, a través de cartes que es remetran als diferents col·lectius i associacions de la ciutat convidant-los a presentar un màxim de tres candidatures abans del 5 d’octubre al CIS Ángel Olaran adjuntant un escrit amb els mèrits per als quals els proposats poden ser mereixedors del reconeixement.

Comentaris