Actes del Dia Internacional per a l’erradicació de la violència vers les dones

Mollerussa crida a ser agents del canvi per aturar la violència contra les dones

L'acte central, amb la participació activa del teixit associatiu, ha tingut lloc a la plaça de l'Ajuntament amb la lectura del manifest commemoratiu

 

Mollerussa se sumava avui a les commemoracions del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, amb un acte que comptava amb la participació activa del teixit associatiu local, i que ha tingut com a eix central la lectura de la declaració institucional a càrrec de Laura Tarradellas, professora de l’Escola Municipal de Música. El missatge consensuat pel conjunt d'institucions públiques crida a la implicació de la societat com a agents del canvi per a frenar la vulneració dels drets humans de les dones, ja que, assegura que “les violències masclistes són el principal problema de seguretat pública que té el país.

El moment de reflexió i recordatori s'ha tancat amb un minut de silenci per homenatjar totes les víctimes de violència de gènere a nivell global.

25N 1

Campanya en equipaments públics i també en centres educatius

A més, l'Ajuntament de Mollerussa s'incorpora a dues campanyes específiques de la Generalitat per reforçar la participació ciutadana en la lluita contra la violència envers les dones. La primera, presentada com #NoÉsElMateix #AixòÉsViolent, s'ha desplegat en equipaments i casals municipals amb l'objectiu de visibilitzar la capacitat crítica de la comunitat i fomentar espais segurs lliures de violències masclistes, a través d’una cartellera amb frases com "No és el mateix demanar permís per tocar el dos, que si em toques, sense permís, el cos o No és mateix vestir-te com un jutge que si jutges com m’he vestit".

La segona campanya, destinada especialment als centres educatius de secundària, reforça la difusió de l'aplicació web UsApps del Departament d'Educació. Aquesta aplicació permet una comunicació fàcil i eficaç de situacions de violència que pugui viure l'alumnat, amb l'objectiu de donar veu a les persones afectades i iniciar les intervencions necessàries.

Comentaris