Mollerussa dóna el tret de sortida al primer espai caní de la ciutat

La zona, que està tancada perquè els animals puguin anar sols i estar segurs, estarà oberta les 24 hores i disposa de bancs, papereres, una font i dos punts de llum, i l'Ajuntament farà la neteja una vegada al mes

Els primers usuaris que utilitzen el parc caní
photo_camera Els primers usuaris que utilitzen el parc caní

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el regidor d’atenció externa i serveis municipals, Josep Lavin, han donat, aquest dilluns dia 18 de gener el tret de sortida al primer espai caní de la ciutat.

Solsona, s’ha felicitat de poder posar en funcionament aquest nou espai caní, ja que és un compromís que va  adquirir el consistori quan va entrar en vigor l’actual ordenança reguladora de la tinença d’animals de companyia el mes d’octubre de l’any passat. També ha destacat que l’espai està molt ben integrat doncs està en una zona de pas molt utilitzada com és la  banqueta del Canal, a banda d’estar ben condicionat amb els serveis suficients de cara a la seva utilització per a les mascotes.

Si el resultat de l’espai és l’òptim, el consistori habilitarà un segon espai en una altra part de la ciutat

Els primers usuaris que utilitzen el parc caníL’espai, estarà obert les 24 hores del dia i disposa de mobiliari bàsic com bancs i papereres perquè els propietaris puguin dipositar els excrements de les seves mascotes i una font. A banda, s’hi han instal·lat dos grans punts de llum de manera que els propietaris puguin, també, portar les seves mascotes al vespre o a primera hora del dia. Per altra banda, l’Ajuntament farà la neteja i desinfecció de tot l’espai un cop al mes per tal que tot estigui en bon estat sanitàriament i a la vegada no hi proliferin els insectes.

El solar on està ubicada la zona d’esbarjo té una superfície de 800m2, ubicada  al C/ de Belianes, 20-22, en la zona de la caserna dels Mossos d’Esquadra, en direcció al Salt del Durant i és de propietat privada. Ha estat cedit temporalment a l’Ajuntament que com a contraprestació abonarà al propietari els impostos equivalents a la taxa de clavegueram i a l’IBI, tal com es fa amb altres propietaris que han cedit els seus terrenys per tal d’habilitar-los com a zona d’aparcaments.

L’Ajuntament té donats d’alta al registre municipal un total de 503 gossos, dels quals 31 tenen la qualificació de perillosos

L’espai té delimitada la zona amb una tanca a tot el perímetre. Així mateix l’Ajuntament hi ha instal·lat un panell informatiu amb les normes d’ús de l'àrea, en el qual es recorda l’obligació d’identificar l’animal, censar-lo i portar a terme els controls sanitaris reglamentaris. No obstant això, l’alcalde ha comentat, com ja ha dit en altres ocasions, que la majoria de propietaris d’animals de companyia tenen un excel·lent comportament tant respecte a la seva pròpia mascota com respecte a la neteja i comportament dels seus gossos quan surten de passeig per la ciutat.

Finalment Solsona ha assenyalat que si el resultat de l’espai caní és l’òptim, “això permetrà a l’Ajuntament tirar endavant una segona àrea que es preveu de fer-la en una altra part de la ciutat per tal d’equilibrar els diferents circuits de passeig dels ciutadans”.

Cal recordar que l’Ajuntament té donats d’alta al registre municipal un total de 503 gossos, dels quals 31 tenen la qualificació de perillosos. Aquesta àrea permetrà que els gossos vagin sense corretja i puguin gaudir d’una zona còmoda i segura per als animals.

Comentaris