Mollerussa es converteix en banc de proves de la indústria catalana dels Drons

El conseller Jordi Puigneró, visita Drone Party de Mollerussa
photo_camera El conseller Jordi Puigneró, visita Drone Party de Mollerussa

La indústria dels drons, encara desconeguda, representa un gran potencial a Catalunya, motor de la indústria a tot l'Estat i referent en l'àmbit mundial, i Mollerussa s'ha convertit en el Montmeló de les curses de drons, una iniciativa que porta implícit, enginyeria, recerca, i desenvolupament que donen riquesa a un territori. Un sector que tindrà un paper destacat en la indústria agroalimentària en els pròxims anys, el que representa potenciar una indústria emergent al nostre país. Així ho ha explicat el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, en la seva visita a la Drone Party, que se celebra aquest cap de setmana a Mollerussa.

El conseller Jordi Puigneró, visita Drone Party de Mollerussa 2Puigneró, ha afegit que en el sector agroalimentari els drons estan duent a terme tasques de control de plagues, estudis tèrmics de terrenys, situació de regadius, entre altres. Aparells que també s'estan introduint en l'àmbit de la seguretat ciutadana, en els cossos de bombers i de Mossos d'Esquadra. Puigneró, afegeix que fa tres anys es va constituir el clúster Catalonia Smartdrones, que aglutina els centres tecnològics, i la indústria del sector per tal que la Generalitat es pugui convertir en un dels seus principals clients.

Els cossos de seguretat ja han dut a terme, diverses proves pilots, com va ser en la passada edició del Mobile World Congress, on els Mossos d'Esquadra van utilitzar drons com a eina de vigilància i control, i bombers disposen de drons per a la prevenció d'incendis. El conseller destaca que es tracta d'una indústria emergent que es consolida ràpidament. Actualment hi ha a Catalunya 67 empreses que treballen en aquest sector. Però aquest posicionament destacat no el constata la Generalitat, sinó que la consultora americana Droneeii, ha catalogat 4 drons civils fabricats a Catalunya com els millors del món.

El conseller Jordi Puigneró, visita Drone Party de Mollerussa 3Mollerussa acull aquest cap de setmana la Drone Party una trobada tecnologia que per primer cop s'ha convertit en competició d'àmbit nacional, de carreres d'aquests aparells, amb el vistiplau de la Federació Aèria Catalana. La iniciativa impulsada per Fira de Mollerussa i la firma DDC, i la col·laboració de Mollerussa Lan Party, compta amb la participació de 200 pilots procedents de tot l'Estat, i de França.

El conseller Jordi Puigneró, visita Drone Party de MollerussaLa competició es du a terme en els pavellons firals, en un circuit amb més de 5.000 m² i dos traçats -iniciació i avançat-, ofereix un recorregut ampliat i modificat respecte del de l'any passat. Una zona competitiva que es compagina amb l'espai MDP Kids, una iniciativa que vol apropar l'esdeveniment a un públic més jove. Els participants en aquest espai podran provar un dron de veritat, guiats per un monitor professional, així com simuladors. A més, entre aquests pilots debutants se sortejaran 30 drons.

La Drone Party, té un preu de 2 euros, i es pot visitar dissabte fins a les 21 hores, i diumenge de les 10 a les 15 hores.

Comentaris