Mollerussa instal·la semàfors intel·ligents a Ferrer i Busquets, i habilita un nou carril bici

Segons reflecteix el Pla de Mobilitat Sostenible encarregat pel consistori mollerussenc el volum de trànsit que suporta Ferrer i Busquets - antiga N-II - és molt elevat, amb més de 10.000 vehicles per dia, dels quals 1.000 pesants

Senyalització a Ferrer i Busquests de Mollerussa ©JosepAPérez
photo_camera Senyalització a Ferrer i Busquests de Mollerussa ©JosepAPérez

L’Ajuntament de Mollerussa té previst dur a terme una actuació al carrer Ferrer i Busquets, que consistirà en la substitució dels semàfors actuals - es van instal·lar fa vint anys-, per uns altres de nova generació que incorporen senyals acústics, comptadors de temps, i es carregaran amb plaques solars.

Aquesta actuació, que té un cost de 80.000 euros, és finançada completament pel Servei Català del Trànsit i que té com a objectiu afavorir la mobilitat segura i sostenible i reduir l’accidentalitat en l’àmbit urbà. El projecte es preveu que sigui compatible amb la regulació dels futurs itineraris per a bicicletes que s’implantarà seguint indicacions del Pla de Mobilitat Urbana.

Marc Solsona presenta el nou carril bici i les actiacions a Ferrer i Busquests ©JosepAPérez
Marc Solsona presenta el nou carril bici i les actiacions a Ferrer i Busquests ©JosepAPérez

El consistori mollerussenc completa les actuacions amb un carril bici de dos sentits, des de la rotonda del tractor a l’avinguda del Canal, fins a l’escola Mestre Ignasi Peraire. El vial que discorrerà per la banda esquerra suprimint l’aparcament que hi ha a la illeta d’aquesta via i fins a arribar al semàfor del Camp d’Esports, on passaria a la dreta per donar accés al centre escolar. Així mateix, també es preveu convertir l’avinguda de Pau Casals en carrer de convivència amb limitació de circulació i aparcament i augmentar les mesures de mobilitat segura entorn de la plaça de l’Esport on se situarà un nou grup semafòric amb telecontrol per part de la Policia.

Aquest vial ha de comunicar les piscines municipals, el CAP, el parc municipal i la zona esportiva del Camp d’Esports i els pavellons poliesportius. L'obra té un pressupost de 70.000 euros, i el consistori encara ho ha encarregat el projecte. 

Comentaris