Mollerussa prepara un pla per estalviar 250.000€ a l’any en energia

L'Ajuntament de Mollerussa vol canviar a LED 3.000 llumeneres, la inversió estaria inclosa al pressupost del 2024 amb l'objectiu de reduir la despesa d'energia
Marc Solsona durant la roda de premsa de dimarts al matí - Foto: Ajuntament de Mollerussa
photo_camera Marc Solsona durant la roda de premsa de dimarts al matí - Foto: Ajuntament de Mollerussa

L’Ajuntament de Mollerussa preten reformar l’enllumenat públic de la ciutat amb l’objectiu de reduir la factura de la llum. La voluntat del concistori és substituir 3.000 llumeneres existents per altres de característiques similars de tecnologia led i així completar la renovació que ja es va iniciar en el seu dia amb la substitució de més de 400 llumeneres. Ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha indicat que la finalitat és estalviar prop de 250.000 euros a l’any en energia, ja que la llum i el gas s’endú el 12% del pressupost de despesa corrent. 

Tal com ja va explicar Solsona durant el Ple ordinari del passat dijous des del consistori s’està treballant en aquest pla de cara a poder incloure en el pressupost del 2024 la inversió que suposaria la reforma total de l’enllumenat del municipi. L’alcalde ha dit que les factures de gas i de llum de la ciutat superen el milió d’euros, una xifra que cal reduir. 

L’alcalde també ha afegit que l’informe tècnic que han demanat per tirar endavant aquesta actuació posa de manifest que la xarxa i els fanals funcionen correctament i estan en bones condicions, per la qual cosa només caldria substituir les llumeneres.

Comentaris