Mollerussa presenta el projecte de remodelació del cafè L’Amistat

L'Ajuntament de Mollerussa haurà de modificar l’adjudicació aprovada a finals del 2020, que establia un període d’explotació 8 anys prorrogable a dos més, per ajustar-la a un període de 20 anys, en incrementar la inversió l’adjudicatari
Imatge virtual de la remodelació de Cafè L'Amistat @GeneralPasta
photo_camera Imatge virtual de la remodelació de Cafè L'Amistat @GeneralPasta

L’Ajuntament de Mollerussa ha presentat aquest dimarts el projecte de remodelació de la cafeteria del complex de L’Amistat. Una obra que dura a terme l’empresa General Pasta amb una inversió que rondarà el mig milió d’euro, segons ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona. El consistori de la capital del Pla d’Urgell adjudicarà la gestió de l’equipament per un període de 20 anys com a contraprestació a la remodelació.

Marc Solsona i Pere Garrofé presenten el projecte del Cafè L'Amistat 1La reforma de la cafeteria inclourà una ambientació amb decoració de principis del segle XX, tant pel que fa a l’espai com al seu mobiliari. Així mateix, la barra central que havia sigut element singular del local, es traslladarà a un lateral, el que permetrà obtimitzar l'espai, hi haurà més capacitat de taules i també una zona per poder-hi fer concerts i actuacions culturals. També es preveuen fer dues terrasses, una al carrer Ciutat de Lleida i l’altra a la plaça 1 d’octubre.

Imatge virtual de la remodelació de Cafè L'Amistat @GeneralPastaPer la seva banda, els responsables de General Pasta han explicat que la voluntat  és poder tenir enllestida l’obra aquest estiu. Una remodelació que ha procurat incorporar l’essència original del 1904, adaptada als nous hàbits estètics i gastronòmics. Cafè L’Amistat preveu presentar una carta dedicada en la major part a les tapes d’autor. El local ocuparà una plantilla de quinze persones, per cobrir tot l’horari laboral.

L'Ajuntament de Mollerussa va adjudicar la gestió de la cafeteria del complex L'Amistat al mes de desembre, amb un plec de clàusules que establia un període de concessió de vuit anys prorrogables a dos més, i valorava la inversió necessària de la contrapartida en 89.000 euros. General Pasta va considerar que l'actuació en el local podia ser més ambiciosa, per la qual cosa va incrementar la inversió, proposant a l'Ajuntament que prologues la concessió fins als vint anys, per tal de poder amortitzar-la. El consistori té previst presentar la modificació de la concessió en el Ple del 13 de maig.

Projecte de la restauració de la façana de L'Amistat

La façana, catalogada d'interès local

L'actuació es complementarà amb la restauració de la façana de l'edifici que es durà a terme gràcies a una subvenció de 132.000 euros de la Diputació de Lleida. El projecte de la qual ha estat encarregat a l’arquitecta local Mercè Culleré, té com a elements característics embolicar la façana actual, conservant els 4 muntants característics, amb una nova pell permeable feta amb planxa perforada, que de dia deixi entreveure l’edifici actual, però que a la nit s’il·lumini amb leds actuant com una caixa de llum projecte.

El complex de l'Amistat és considerat com a singular i acull el Teatre L'Amistat, el Museu de Vestits de Paper, la sala polivalent, i una ala en la qual es troben diferents espais que acullen diverses activitats i entitats.

Comentaris