Mollerussa rectifica la licitació per adjudicar la gestió del refugi d'animals abandonats

Roda de premsa de les protectores d'animals
photo_camera Roda de premsa de les protectores d'animals - Selena Garcia

L'Ajuntament de Mollerussa ha suspès el procés de licitació per adjudicar la gestió del refugi d'animals abandonats, que tenia prevista pel 2020, una decisió que el consistori pren envoltada de la polèmica generada per les entitats animalistes Associació Protectora d'Animals de Seròs, l'Associació Amigos Peludos del Bajo Cinca i Lydia Argilés, que anunciaven aquest dimarts una denúncia a l'associació Nova Eucària, per difamacions i calumnies sobre la gestió de les seves instal·lacions.

Segons va explicar Sandra Oró, representant de l'Associació Protectora d'Animals de Seròs, l'Ajuntament de Mollerussa va encarregar un informe previ a la licitació a Nova Eucària, en el que s'afirmava que la resta d'aspirants maltractaven els animals, i posava en dubte el funcionament dels seus refugis.

Marc Solsona en una visita al refugi d'animalsEls denunciants afegeixen que el consistori licitava el servei per un import de 180.000 euros, distribuïts en dos anys, el que consideren desproporcionat tenint en compte que el refugi provisional tan sols compta amb tres gàbies per gossos i una per gats.

Fons de l'Ajuntament expliquen que es van retirar les bases de licitació a causa d'un error, que es corregirà per tal de poder continuar amb el procediment sense alterar les dates previstes

Així i tot, les protectores denuncien que l'Ajuntament de Mollerussa ha adjudicat amb caràcter d'urgència i per un període de tres mesos la gestió del refugi a Nova Eucària per un import que ronda els 15.000 euros, una xifra que consideren totalment innecessària i excessiva. Xifra a la qual afegeixen els 6.000 euros que l'Ajuntament de la capital el Pla d'Urgell va pagar a la mateixa empresa per assessorar en matèria de gestió integral dels animals. 

Fons consistorials asseguren que han fet arribar una disculpa a les entitats animalistes, amb les quals mantenen convenis de col·laboració, i afegeixen que no tindran en compte les crítiques de Nova Eucària.

Comentaris