'Has de provocar un rock-step a la teva parella' de Núria Tort, guanya el Premi de Novel•la Breu Ciutat de Mollerussa

L’accèssit del certamen, ha estat pel reusenc Xavier Bagés amb l’obra Si fa massa vent, una novel·la coral del gènere realista que presenta una societat d’antiherois

Núria Tort, guanyadora del Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa ©MarinaPallás
photo_camera Núria Tort, guanyadora del Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa ©MarinaPallás

El rock-step, és un pas característic del swing, i ha sigut un dels arguments que ha posat ritme a la novel·la guanyadora del Premi de Novel·la Breu Ciutat de MollerussaHas de provocar un rock-step a la teva parellasegons la seva autora Núria Tort Armengol. L'escriptora de Vilafranca del Penedés ha dut a terme el primer ball amb el gènere, després d'una dilatada trajectòria en la publicació de contes per infants i adults, alguns d'ells premiats en convocatòries catalanes, i publicats per Cavall Fort.

 Has de provocar un rock-step a la teva parella, desplega tres històries de dones sincronitzades entre elles, relats de relacions, de persones que en un moment és qüestionen com viuen, i es plantegen si es transformen per canviar de vida.

Núria Tort, guanyadora del Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa ©MarinaPallás
Núria Tort, guanyadora del Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa ©MarinaPallás

Per a Núria Tort, els premis són importants com a eina de divulgació de l'obra dels escriptors, podem escriure perquè ho necessitem o perquè en tenim ganes, però hi ha moments en els quals ens agrada que es pugui llegir la nostra obra, i els reconeixements ajuden a fer-ho possible. Que el lliurament hagi estat en la vigília de Sant Jordi ha sigut una meravella, el meu fill es diu Jordi aquesta diada sempre, l'hem celebrat molt.

Tort, va estudiar Educació Social a la Universitat de Barcelona i Comunicació Audiovisual a la Universitat Oberta de Catalunya i és directora de Tasca Projectes, dedicada a activitats socioeducatives i projectes culturals de proximitat des de 1989.

Segons el president del jurat, Josep Borrell l’autora construeix una paròdia de novel·la negra amb protagonisme marcadament femení, i ho fa amb humor, ironia, riquesa de registres lingüístics i agilitat narrativa.

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona ha destacat que Mollerussa està en un punt de renaixença cultural i artística

Lliurament del Premi de Novel·la Breu Mollerussa ©MarinaPallés
Lliurament del Premi de Novel·la Breu Mollerussa ©MarinaPallés

El Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa compta amb una dotació econòmica de 5.000 euros pel guanyador i 1.000 euros per l’accèssit, i l'obra guardonada la publica l'editorial lleidatana Pagès

Pel que fa al guanyador de l’accèssit, dotat amb 1.000 euros, és l’escriptor Xavier Bagés, nascut a Balaguer fa 66 anys, però resident a Reus, amb l’obra Si fa massa vent, una novel·la coral del gènere realista que presenta una societat d’antiherois, segons la valoració del president del jurat.

L'acte de lliurament del Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa ha tingut lloc al Teatre L’Amistat, conduït per la periodista, Gina Raymat, i ha estat amenitzat dels Fados nostrats del Projecte Amàlia amb Carolina Blàvia, a la veu, i Xavier Monge, al piano.

        

Comentaris