El Palau d’Anglesola i Sidamon consoliden el projecte “a Jova”

Els joves que participen en la iniciativa duen a terme tasques col·laboratives de manteniment i neteja als seus municipis
Els voluntaris l Palau preparen elements pel pati de l'escola @AJPalau
photo_camera Els voluntaris l Palau preparen elements pel pati de l'escola @AJPalau

Els municipis de Sidamon i el Palau d’Anglesola van ser els impulsors dels projectes col·laboratius “a Jova”, concretament Sidamon fa tres anys que organitza l’activitat i el Palau dos anys, també es van afegir a la iniciativa, Linyola, Ivars d’Urgell i Vallverd.

Camp de treball El Palau d'Anglesola (4)El Palau d’Anglesola anomena el projecte “Fet a Jova” que segons la coordinadora Alba Rodríguez vol ser “joves i valors”, i va arrencar la segona setmana de juliol i es prolongarà fins al trenta d’agost. Segons Rodríguez ha sorprès que han cobert la vintena de places del juliol, i també tenen cobertes les de l’agost.

Els joves treballen en el manteniment del mobiliari urbà i els espais del municipi, i amb la col·laboració de veïns estan elaborant una zona chill-out en la placeta de la biblioteca Josep Pont i Gol. Els joves han redactat el projecte i ha dissenyat el mobiliari, que elaboren amb material reciclat, l'associació de dones ha dut a terme tallers de confecció de coixins per completar l'espai.

Camp de treball El Palau d'Anglesola (5)Aquest dimecres els voluntaris participaran en la instal·lació d’una passarel·la sobre la séquia del Canal d’Urgell, un projecte de l'Ajuntament del Palau d'Anglesola que permetrà completar la ruta verda per a l’activitat física i en bicicleta.

a Jova projecte col·laboratiu a Sidamon @AjSidamonPel que fa a Sidamon una quinzena de joves participen en el projecte “JUMS” Junts Units per la Millora de Sidamon, que enguany s’ha centrat en la recuperació de “l’hort del rector” un espai que conreava el responsable de la parròquia i des de fa temps estava abandonat. Amb la tutela de la Rosa Español els joves han preparat la terra, instal·lat un sistema de reg, i han plantat diverses varietats d’hortalisses, que tenen previst vendre a les famílies i als veïns.

L’hort l’han convertit en el punt de trobada col·locant taules i cadires a l’ombra dels arbres que també han recuperat. Fins al 30 d’agost els participants en JUMS també treballaran en un documental sobre la memòria històrica del municipi del Pla d’Urgell fent entrevistes a la gent gran. Durant aquestes setmanes també seran els encarregats de gestionar la Biblioteca comunitària de les antigues escoles.

Enguany també es repetirà la confecció d'un mural, en aquest cas es farà als murs de l'estació transformadora que es troba en el Parc del Canal, una activitat que dirigirà l'artista del Pla d'Urgell @KAMMAMARLO, que el dedicarà a la sensibilització en vers el gènere.

Comentaris