El Palau d’Anglesola marida aquest cap de setmana formatges, moda i art

El municipi del Pla d’Urgell recupera la Mostra de Formatges Artesans de Ponent reunint a una dotzena de productors el diumenge 3 d’octubre

Talarn, Camps i Balcells a la formatgeria @JosepAPérez
photo_camera Talarn, Camps i Balcells a la formatgeria @JosepAPérez

Després del parèntesi postpandèmic de l’any passat el Palau d’Anglesola recupera la Mostra de Formatges Artesans de Ponent, que enguany celebraria la vuitena edició, reunint a vuit productors de les comarques lleidatanes i dos convidats d’Osona i el Bages, el diumenge 3 d’octubre de les 10 del matí fins a les 10 del vespre en el Pavelló Poliesportiu.

Però el programa començarà el dissabte 2 d’octubre amb un sopar maridatge innovador, que combinarà les propostes gastronòmiques al voltant del formatge i el vi amb el disseny de moda. Els participants en el sopar gaudiran de la desfilada de les creacions d’un jove dissenyador local. L’acte tindrà lloc a l’edifici modernista de la Cooperativa de Sant Roc.

Ramat de la formatgeria CampsEl diumenge obrirà la mostra d’exposició i venda de formatges, durant tot el dia es  duran a terme degustacions i activitats gastronòmiques, i musicals. I també com a novetat d’enguany s’ha organitzat una exposició d’art turòfil (amants del formatge) amb peces de ceràmica i pintura de diferents artistes. També es lliurarà el guardó  de Formatger d’Honor al Xef Bryan Suarez (Restaurant Fogot) de la mà del Xef Joël Castanyé (Boscana-Resquitx). Castanyé el va rebre en l'edició del 2019.  

Els participants s’hauran d’inscriure en algunes activitats amb reserva prèvia i amb places limitades en el web de la Mostra de Formatges Artesans de Ponent  i fer el pagament, de les activitats que ho requereixin, mitjançant transferència bancària o Bizum o bé en efectiu a les oficines de l’Ajuntament del Palau d’Anglesola

La mostra la conformarfan els productgors l'Aubagueta de Biosca (Segarra), Formatges Veciana de Segur "Veciana" (Alta Segarra), Nadal de Tàrrega (Urgell), Monber d'Agramunt (Urgell), Montllobé d'Aitona (Segrià), Cal Quitèria d'Almacelles (Segrià), La Lleteria de Juneda (les Garrigues) i Formatges Camps del Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell); les convidades, Cal Pujolet de Marganell (Bages) i Làctics Ubach de Santa Eugència de Berga (Osona).

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat de l’alcalde del Palau d’Anglesola, Francesc Balcells han presentat aquest dijous la Mostra de Formatges Artesans de Ponent  a la formatgeria de l’impulsor del certament Robert Camps.   

Segons Joan Talarn, la mostra “és una aposta decidida pels productes de proximitat, i en aquest cas pels formatges de la Plana de Lleida, DE la Segarra, l’Urgell, les Garrigues, el Segrià i el Pla d’Urgell”. Al mateix temps, ha destacat que “és important un dels objectius d’aquesta mostra: que els més menuts es familiaritzin de forma lúdica amb els productes artesans, que més enllà del seu consum puguin entendre l’esforç que hi ha al darrere i la importància econòmica i social en els seus entorns més propers”.

Comentaris