El Palau d’Anglesola posa la primera pedra de la unificació de l’escola Arnau Berenguer i la nova llar d’infants municipal

L’ampliació del centre educatiu és dura a terme en un edifici paral·lel a les actuals instal·lacions de l’avinguda Sant Roc, una obra amb un pressupost de 3,2 milions d’euros

El Palau d'Anglesola posa la primera pedra de la nova escola Arnau Berenguer ©JosepAPérez
photo_camera El Palau d'Anglesola posa la primera pedra de la nova escola Arnau Berenguer ©JosepAPérez

L’escola Arnau Berenguer del Palau d’Anglesola ha impartit aquest divendres la classe més rellevant dels darrers anys, amb una matèria que ha impartit el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i l’alcalde del municipi, Francesc Balcells. Una classe magistral que també ha inclòs un taller pràctic que ha consistit en col·locar la primera pedra del que serà una ampliació de l’escola i la construcció de la nova llar d’infants.

El Palau d'Anglesola posa la primera pedra de la nova escola Arnau Berenguer ©JosepAPérez (3)
El Palau d'Anglesola posa la primera pedra de la nova escola ©JosepAPérez (3)

L’acte ha tingut aquest caire de classe escolar que ha transmès l’alcalde del municipi del Pla d’Urgell, mestre de professió al que ha seguit també el conseller González-Cambray. En el decurs de l’acte els alumnes del centre han recollit un seguit d’escrits, que conjuntament amb les portades dels diaris La Mañana, el Segre i les revistes l’Avenç del Palau i el Magazín territoris, així com un joc de monedes actuals i una bossa amb llavors, s’han col·locat en un cilindre metàl·lic en l’interior de la primera pedra.

El Palau d'Anglesola posa la primera pedra de la nova escola Arnau Berenguer ©JosepAPérez (2)
El Palau d'Anglesola posa la primera pedra de la nova escola ©JosepAPérez (2)

Les autoritats, equip docent, alumnes i veïns van colgar la primera pedra de les obres que està previst que comencin a principis de desembre.

El conseller d’Educació ha destacat que la primera pedra representa “un compromís, conjuntament amb l’Ajuntament, perquè aquesta escola sigui una realitat com més aviat millor. Una nova escola esperada des de fa molts anys i que avui aquí afirmem que serà una realitat”

El Palau d'Anglesola posa la primera pedra de la nova escola Arnau Berenguer ©JosepAPérez (1)
El Palau d'Anglesola posa la primera pedra de la nova escola ©JosepAPérez (1)

L’escola Arnau Berenguer ha estat separa en dos edificis fina ara, un a la plaça Generalitat amb els cicles inicials i l’altra a l’avinguda Sant Roc amb els cicles cicle mitjà i superior. El nou projecte permetrà unificar el centre a l’Avinguda Sant Roc, amb una inversió de 3,2 milions d’euros del Govern, i de 365.000 euros per part del consistori.

L’Escola Arnau Berenguer és un centre d’una línia -excepte a 5è de primària, on hi ha dos grups-, i escolaritza un total de 163 alumnes. Aquest curs 2022-2023 l’escola ha estrenat una aula STEAM -ciències, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques- per promoure les vocacions en aquestes competències entre l’alumnat.

Comentaris