El Palau d'Anglesola aplica mesures urgents per a la reactivació econòmica

L'alcalde Francesc Balcells també ha volgut destacar el col·lectiu de persones que ha sorgit al municipi, disposats a donar suport a les persones grans i les dependents, portant-los menjar i medicaments i així evitar que surtin de casa

Voluntaris col·laborant en les tasques de suport a les persones grans confinades
photo_camera Voluntaris col·laborant en les tasques de suport a les persones grans confinades

Sota la premissa dels efectes que l'epidèmia de coronavirus està tenint i tindrà en la població i en els col·lectius més vulnerables, l'alcalde del Palau d'Anglesola, Francesc Balcell ha signat aquest dijous un decret amb mesures urgents per donar suport a l'economia local.

Balcells ha començat per modificat el calendari del contribuent ampliant el termini del cobrament del padró d'IVTM fins al 30 de maig, les escombraries fins al 31 de maig, el primer termini de l'IBI fins al 30 de juny, aquest es podria ampliar si algun veí ho sol·licités.

Pel que fa als autònoms, el consistori rebaixa les taxes que apliquen a les terrasses, escombraries, i IBI -aquesta darrera pels titulars de negocis propietaris dels locals- proporcionalment als dies que afecti el tancament obligatori.

L'Ajuntament del Palau d'Anglesola continuarà prioritzant els pagaments a proveïdors de serveis, subministraments i obres amb contractes vigents per evitar que es trenqui la cadena de pagaments, així com la continuïtat en la contractació pública d'obres i serveis previstos per a l'exercici 2020.

Balcell completa el decret informant que gestionaran la tramitació dels ajuts econòmics aprovats per les diferents administracions destinats a famílies i empreses, en el marc de l'estat d'alarma provocat per l'epidèmia de la COVID-19.

Les mesures que entren en vigor a partir d'aquest mateix dijous, s'hauran de ratificar en la pròxima sessió Plenària que celebri l'Ajuntament del Palau d'Anglesola.

Voluntaris col·laborant en les tasques de suport a les persones grans confinades 1

Col·lectiu de voluntaris

L'alcalde Francesc Balcells també ha volgut destacar el col·lectiu de persones que ha sorgit al municipi, disposats a donar suport a les persones grans i les dependents, portant-los menjar i medicaments i així evitar que surtin de casa.

Des del consistori també es du a terme un seguiment de totes les persones grans fent trucades i conversant amb ells, i d'aquesta manera es té constància que estan bé, i si tenen alguna necessitat, la puguin comunicar.

Comentaris