El Palau d'Anglesola fomenta la tinença responsable d'animals de companyia

El col·lectiu Amics dels Peluts, i la Comissió local de Medi Ambient del Palau d'Anglesola treballen braç a braç amb l'Ajuntament per elaborar l'Ordenança Municipal Reguladora de la Tinença Responsable i Protecció dels Animals
Campanya per dentificar mascotes al Palau d'Anglesola
photo_camera Campanya per dentificar mascotes al Palau d'Anglesola

El col·lectiu Amics dels Peluts, i la Comissió local de Medi Ambient, amb el suport de l'Ajuntament del Palau d'Anglesola, han dut a terme una campanya per fomentar la tinença responsable d'animals de companyia. Els impulsors de la iniciativa han convocat aquest dissabte als propietaris que de mascotes, que encara no les tenien identificades, per tal que els poguessin col·locar el xip d'identificació.

El local de l'Agrupament Escolta i Guia Lo Merlet, s'ha convertit en la consulta on el veterinari ha censat tres gats i sis gossos, col·locant el microxip als animals i recollint les dades en el document que acreditarà la propietat a la persona que els ha portat. L'Ajuntament subvenciona part de l'import de la identificació de cada mascota.

Campanya per dentificar mascotes al Palau d'AnglesolaLa identificació dels gats i gossos és obligatòria a Catalunya. El registre permet recuperar fàcilment els animals perduts, gràcies a formar part de l'Arxiu d'Identificació d'Animals de Companyia que gestiona el Col·legi de Veterinaris de Catalunya. A part, ajuda a portar un millor control sanitari de la mascota i serveix, també, per controlar i regular la població de gats i gossos de la vila.

Des d'aquest dissabte, el Buc, la Taia, el Gatxan, l'Estrella, el Mai, el Mini, el Pom, el Gary i el Goku, formen part del registre del Palau d'Anglesola, en paraules de l'alcalde del municipi del Pla d'Urgell, Francesc Balcells. El gest d'identificació que han fet els seus propietaris facilita la tinença responsable de mascotes, ja que tenir-los identificats s'afegeix a les bones pràctiques de cura d'animals, com les bones condicions higienicosanitàries, d'alimentació, cures, tracte i allotjament adequades, ha afegit Balcells.

Campanya per dentificar mascotes al Palau d'AnglesolaEl col·lectiu Amics dels Peluts, i la Comissió local de Medi Ambient duen a terme activitats pel benestar animal, com el projecte Captura-Esterilització-Retorn (CER) per controlar les colònies de gats de carrer, la cura i manteniment del parc caní del municipi, l'enllaç amb Protectores o xerrades especialitzades.

Les entitats projecten habilitar pròximament un espai digne per acollir els gossos perduts. Un repte del col·lectiu és perseguir i denunciar les pràctiques negligents dels propietaris que no recullen les deposicions fecals dels gossos de les vies públiques. Per això, en aquests moments, treballen braç a braç amb l'Ajuntament per elaborar l'Ordenança Municipal Reguladora de la Tinença Responsable i Protecció dels Animals.

Comentaris