La passarel·la 'Cappont' ja forma part de la via verda del Palau d'Anglesola

Segons ha explicat la coordinadora del camp de voluntaris, Alba Rodrígez la via verda de la banqueta s'havia de recorrer en un sol sentit ja que el lloc en el que s'ha col·locat la passarel·la la sequia passa per sota de l'autovia i els usiuaris no podien creuar d'una a altra banda de la canalització
Els nois i noies del camp de treball Fet a Jova del palau d'Anglesola @JosepAPérez
photo_camera Els nois i noies del camp de treball Fet a Jova del palau d'Anglesola @JosepAPérez

Els joves del Palau d'Anglesola que participen en el camp de treball Fet a Jova han vist materialitzat aquest dimecres el projecte central del programa d'enguany que ha consistit en els preparatius per instal·lar una passarel·la en la tercera séquia del Canal d'Urgell, que permetrà completar la via verda de les banquetes d'aquest municipi del Pla d'Urgell.

Els nois i noies del camp de treball Fet a Jova del palau d'Anglesola @JosepAPérezEl pont havia estat en desús durant més d'un quart de segle en la canalització de Segre i la Paeria e Lleida la va cedir aquest any a l'Ajuntament del Palau d'Anglesola per tal que en pogués fer ús. El consistori del Pla d'Urgell ha fet dos trams de la passarel·la original i el primer d'ells ha sigut el que han restaurat els nois i noies que participen en el camp de treball Fet a Jova. El segon dels trams es col·locarà en un altre punt de la banqueta més endavant.

Segons ha explicat la coordinadora del camp de voluntaris, Alba Rodrígez la via verda de la banqueta s'havia de recórrer en un sol sentit, ja que el lloc en el qual s'ha col·locat la passarel·la la séquia passa per sota de l'autovia i els usuaris no podien creuar d'una a altra banda de la canalització. Amb la passarel·la que s'ha batejat amb el nom de Cappont, en reconeixement de la ciutat de Lleida, les persones que facin activitat física o esport podran creuar i gaudir millor el recorregut de la via verda.

Els operaris collen la passarel·la al canal del Palau d'AnglesolaLa quarantena de joves que han participat en les activitats de Fet a Jova, van desbrossar l'espai i van preparar les bases de formigó per assentar la passarel·la, i aquest dimecres assistien a una de les darreres activitats del programa d'enguany que ha sigut la instal·lació del pont sobre el canal.

Preparen la base de la passarel·la al Palau d'AnglesolaDurant els mesos de juliol i agost els joves voluntaris han dut a terme altres activitats com la preparació d'una zona chill-out en la placeta de la biblioteca Josep Pont i Gol. Els joves han redactat el projecte i ha dissenyat el mobiliari, que elaboren amb material reciclat, l'associació de dones ha dut a terme tallers de confecció de coixins per completar l'espai. També han construït nius per atreure muricecs amb la intenció de reduir el nombre de mosquits a la zona de les piscines, i han treballat en el manteniment del mobiliari urbà i els espais del municipi.

Comentaris