La passarel·la de vestits de paper de Mollerussa presenta 74 creacions de tot l'Etat

Els treballs presentats en el Concurs Nacional de Vestits de paper de Mollerussa.
photo_camera Els treballs presentats en el Concurs Nacional de Vestits de paper de Mollerussa.

Per la passarel·la del Concurs Nacional de Vestits de Paper, que se celebrarà aquest dissabte 14 de desembre al Teatre L'Amistat de Mollerussa, desfilaran 74 creacions confeccionades per dissenyadors procedents de diferents indrets de la geografia espanyola i catalana. Del total dels concursants s'han inscrit 39 en la categoria de moda actual, 16 en la modalitat de fantasia i 19 en el de vestits època.

Les entrades per assistir a la gala, que presentarà l'actriu i cantant Elisabeth Rodergas, es poden adquirir al Museu de Vestits Paper de dimarts a divendres de 19 a 21 del vespre, i el preu és de 25 euros, per les localitats del primer pis i les butaques de platea i 15 euros pels seients del segon pis

Elisabeth RodergasAmb la voluntat de potenciar la participació en el concurs, l'Ajuntament de Mollerussa ha apostat enguany per potenciar el premi Emergent's, que va néixer a la passada edició, amb l'objectiu de premiar la creativitat dels participants menors de trenta anys. Així, el premi d'enguany s'ha dotat amb 900 euros i està patrocinat pel consistori i l'empresa Imcovel dedicada al món del paper. A més, el premi suma també la col·laboració de la fàbrica d'agulles Folch amb el premi Agulles per parar un tren que consisteix en un costurer amb material de costura i l'obsequi d'un collar fet pels participants menors de 30 anys.
Primer premi - Fantasia - Natalia Ermakova (6) vestits de paperA banda, també s'ha incorporat un nou premi especial, en col·laboració de l'escola museu Origami Saragossa, que està dotat amb 1.000 euros. Es tracta d'un reconeixement per al millor aprofitament de les qualitats del paper posant l'incís en la utilització del tipus de paper, del plegat i del modelatge dels vestits, així com dels elements relacionats purament amb la tècnica de l'origami.

Moda Actual Primer PremiD'altra banda, pel que fa al concurs nacional de Vestits de Paper, un any més està format per professionals del món de la moda i el disseny. El president en serà el dissenyador valencià Miquel Suay, que ha rebut diferents premis en la seva trajectòria, entre els quals figura el Premio IMI.

Comentaris