Mollerussa elabora un pla de treball per intentar minimitzar al màxim possible l'afectació per les obres del centre

Imatge virtual de l'avinguda Catalunya de Mollerussa
photo_camera Imatge virtual de l'avinguda Catalunya de Mollerussa

L'Ajuntament de Mollerussa està elaborant un pla de treball intern per definir de quina manera es duran a terme les obres de reforma del centre de la ciutat i disminuir així les molèsties que es puguin ocasionar tant als comerciants i veïns de la zona com també a la ciutadania general.
 

Josep Simó: la voluntat del consistori és informar els afectats de la zona de les diferents fases en què es desplegarà el projecte de reforma, una obra que s'iniciarà al mes d'abril, i que tindrà una durada de sis mesos

El projecte, que compta amb un pressupost de 2.418.186,64 euros, contempla l'eliminació de l'aparcament i el trànsit rodat a tot el centre, amb l'excepció de càrrega i descàrrega i el pas del veïnat. Josep Simó i l'arquitecte Carles Guerrero, han destacat com a trets diferencials el paviment de nova generació i fàcil manteniment que imprimirà un caràcter singular a la zona i en millorarà la imatge; una il·luminació característica que inclourà també punts de llum decoratius a terra i l'aplicació del concepte SmartCity amb el disseny d'espais Wifi i amb videovigilància a través d'uns tòtems de 5 metres que reuniran el nom de la plaça, les connexions i les càmeres.

Una altra de les característiques del projecte, és que la plaça de l'Ajuntament deixarà de tenir la font actual, que serà substituïda per un sistema de brolladors que contribuiran a no hipotecar l'espai permanentment i la reducció dels pendents per tal de millorar l'accessibilitat

Carles Guerrero i Josep Simó presenten les actuacions del Pla de BarrisTambé s'ha previst en el projecte donar solució als episodis d'inundacions en l'àmbit d'infraestructures soterrades, unes solucions que ja es començaran a aplicar amb les obres de construcció del col·lector que ja han estat licitades i la primera fase de les quals està previst que comenci ben aviat.

El primer tinent d'alcalde també ha explicat que, tot i que el projecte inclou també la remodelació de la plaça Pla d'Urgell, de moment no es farà, ja que hi ha la previsió que s'hagi d'enderrocar dos dels edificis que hi donen perquè l'ordenació del POUM així ho preveu. Així mateix, respecte al carrer Jacint Verdaguer, el projecte només preveu la renovació de l'enllumenat, ja que s'ha considerat convenient mantenir el paviment actual.

D'altra banda, el consistori també ha aprovat el projecte d'urbanització de l'avinguda de Catalunya, amb un pressupost de 545.852 euros. Les característiques més destacades del mateix són que es manté el doble sentit de circulació de la via i que la vorera est s'amplia a 2,5 metres i es converteix en una mena de bulevard amb mobiliari urbà i arbrat que connectarà el futur equipament previst a Cal Castelló amb la plaça de Sant Jaume.

Un studi de mobilitat que va encarregar l'Ajuntament per la zona del Pla de Barris ha determinat que els vehicles que entren a  l'avinguda de Catalunya des de l'antiga N-II doblen els que surten. Per aquest motiu, se suprimiran les 23 places d'aparcament que hi ha en aquesta banda i es mantindrà el de la vorera oest 

Imatge virtual de la plaça de l'Ajuntament de MollerussaCarles Guerrero, ha recordat que per suplir aquest descens de places d'aparcament en la zona, l'Ajuntament va habilitar a mitjans de l'any passat un pàrquing públic en aquest carrer que disposa de 40 places com també s'està treballant en aquest sentit per suplir les places d'aparcament que se suprimiran a la plaça de Manuel Bertrand i la baixada de l'Ajuntament.

El projecte també preveu la construcció d'un pas elevat a la cruïlla amb la ronda de Sant Pere per evitar l'excés de velocitat i també el manteniment del pas elevat que ja hi ha ara a la cruïlla amb el carrer de Cervera. També es renovarà l'enllumenat en columnes que passaran de tenir 9 metres d'alçada a 6 per millorar la il·luminació del carrer. En aquest sentit s'implementarà el sistema LED i s'incrementaran el nombre total de punts de llum que passaran de ser 19 a 21.

Comentaris