El Poal es va vestir de moda en benefici de la Marató de TV3

El municipi va comptar amb la col·laboració de botigues de Mollerussa, el Palau d'Anglesola i Linyola, que van cedir les col·leccions de la nova temporada.

Els models que van presentar les peces, entre els quals es trobava l'alcalde Rafel Panadés
photo_camera Els models que van presentar les peces, entre els quals es trobava l'alcalde Rafel Panadés

L'Ajuntament del Poal amb la col·laboració de les entitats del municipi van organitzar aquest diumenge, una desfilada de moda, que tenia com a objectiu, recaptar diners en favor de la Marató de TV3. La iniciativa va tenir lloc en el Casal Municipal, amb la participació de més de 300 persones, que van permetre recaptar 700 euros, que s'aportaran a la Fundació que impulsa la tradicional marató anual.

Desfilada PoalUna quarantena de models de totes les edats, entre les quals es trobava l'alcalde Rafel Panadés, no van dubtar en pujar a la passarel·la per lluir les propostes de la temporada, que van cedir una dotzena establiments comercials de Mollerussa, El Palau d'Anglesola i Linyola.

El municipi va voler aportar la seva col·laboració en aquesta iniciativa que se celebrarà el diumenge 13 de desembre, i que en aquesta vint-i-quatrena edició es dedicarà a la diabetis i l'obesitat, les malalties metabòliques més freqüents a Catalunya, segons ha decidit el Patronat de la Fundació a proposta de la Comissió Assessora Científica.

Desfilada Poal 1Segons els experts, la diabetis, una malaltia que provoca la presència de nivells elevats de sucre a la sang, afecta aproximadament el 14% de la població de Catalunya, la meitat de la qual ho desconeix. Bàsicament, hi ha dos tipus de diabetis. La diabetis tipus 1, que majoritàriament afecta nens i adults joves, requereix tractament immediat amb insulina. I calen encara més estudis que expliquin els mecanismes que la causen. La majoria de casos de diabetis, però, són del tipus 2, i l’obesitat juga un paper molt important en el seu desenvolupament. L’obesitat no consisteix només a tenir un pes superior al normal, sinó a acumular un excés de greix en òrgans que no en tenen o en tenen poc, com el fetge, el cor i l’abdomen. Aquest fet desencadena alteracions que faciliten l’aparició de la diabetis.

Comentaris