Protecció Civil homologa el pla d’autoprotecció de la Fira de Sant Josep fins al 2027

Es revisa el document, que contempla mesures segons les situacions de risc
150 Fira de Sant Josep Foto: Fira de Mollerussa
photo_camera 150 Fira de Sant Josep Foto: Fira de Mollerussa

La Comissió d’Autoprotecció de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya ha homologat el Pla d’Autoprotecció (PAU) de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, revisió que inclou el període 2024-2027.

El document PAU contempla mesures destinades a preveure, prevenir i controlar els riscos que puguin patir activitats i centres, com a empreses o instal·lacions, els quals estan obligats a d’adoptar disposicions en aquest sentit, segons s’estableix al Decret 30/2015.

Fira de Mollerussa compta amb un PAU per al certamen Fira de Sant Josep des de l’any 2016, certificat que cal revisar cada quatre anys o actualitzar en cas d’introduir modificacions de l’esdeveniment.

Segons les dades de la Generalitat, entre els mesos de gener i abril d’enguany s’han homologat 162 plans d’autoprotecció, dels quals 13 corresponen a la vegueria de Lleida i 1 a la de l’Alt Pirineu i Aran. La xifra total de plans d’autoprotecció homologats per la Comissió des del seu començament el març del 2021 fins avui puja a 1.004.

L’informe recull l’anàlisi de l’activitat i el seu entorn, la importància dels mitjans humans i materials i el manual d’actuació, entre altres aspectes. Així mateix, inclou plànols i fitxes d’actuació.

Comentaris