Una quinzena de joves s'integren com a voluntaris en els equips de treball d'ACUDAM

El grup de joves voluntaris que ha treballat a ACUDAM
photo_camera El grup de joves voluntaris que ha treballat a ACUDAM

Una quinzena de joves procedents d'arreu de Catalunya han participat des del passat 5 de juliol i fins aquest divendres, en el camp de treball de jocs de gran format i cooperatius per a les escoles de Mollerussa, que ha coordinat l'entitat Quàlia. Un col·lectiu que ha dedicat bona part del seu temps lliure a integrar-se com a voluntaris en diferents serveis i seccions de l'entitat social ACUDAM.

Voluntaris i usuaris comparteixen exteriència a ACUDAMQuàlia és l'àrea de projectes educatius de l'Associació Alba de Tàrrega, una entitat que dóna suport a persones amb diversitat funcional, per aquest motiu va oferir als joves la possibilitat de fer una immersió en l'activitat diària de les persones ateses en les diferents seccions de l'Associació Comarcal Urgell d'Ajuda al Minusvàlid (ACUDAM).

Voluntaris i usuaris comparteixen exteriència a ACUDAMAl llarg de dues setmanes els joves catalans d'entre 14 i 17 anys han dedicat les tardes i algun matí, a conviure amb les persones amb discapacitat intel·lectual. Els voluntaris han col·laborat en les tasques diàries dels educadors i educadores de l'entitat del Pla d'Urgell, en el Taller Ocupacional i en l'àrea de manipulacions. Els joves també s'han apropat més als usuaris acompanyant-los en l'activitat física, en les converses, les tasques d'estimulació o terapèutiques, una experiència que ha permès als voluntaris, conèixer la realitat de les persones amb altres capacitats.

Comentaris