Bellvís commemora tres dècades de l'Aplec de la Sardana

Edicions anteriors de l'Aplec Sardanista de Bellvís
photo_camera Edicions anteriors de l'Aplec Sardanista de Bellvís

Bellvís se suma a la celebració d’aniversaris destacats amb l’organització de la trentena edició de l’Aplec de la Sardana. L’esdeveniment sardanista tindrà lloc aquest dissabte a partir de les 8 del vespre a la Plaça Catalunya de la vila i comptarà amb la cobla Jovenívola d’Agramunt en l’apartat musical.

En la mitja part de l’aplec, dividit en dues ballades de nou sardanes de set tirades, se celebrarà el tradicional sopar de germanor. També l’organització ha preparat el sorteig de regals i el concurs de colles improvisades 

Cartell Aplec 2019El repertori de la cobla Jovenívola d’Agramunt recull sardanes de tots els temps com per exemple, La Flama de la Sardana del compositor Tomàs Gil i Membrado, Ets bonica i Mariona d’en Josep Saderra o Girona aimada d’en Vicenç Bou amb altres de molt actuals com Per molts anys d’en Carles Raya, De tots els colors d’en Xavier Ventosa o 1987 sardana de Gerard Pastor, estrenada en el concert de celebració dels trenta anys de la fundació de la cobla agramuntina.
 
Edicions anteriors de l'Aplec Sardanista de BellvísEl repertori el complementa; Només a un pas d’en Jordi Molina, Amb l’esperit vibrant d’en Montserrat Pujolar, La platja dels Bots i Decennals 2011 d’Alfred Abad, Dolça Ester d’en Lluís Alcalà, Aura de Tura d’en Conrad Saló, Quina paciència d’en Marcel Artiaga, Preat Company d’en Conrad Saló, Festa a Rubí d’en Jordi Paulí, Trenta i cinquanta a Bellvitge d’en Joan J. Beumala i Sardanes a l’Once d’en Jordi Paulí.

L’aplec de la sardana està organitzat per l’Agrupació Sardanista de Bellvís i compta amb el suport de l’Ajuntament de Bellvís

Els aplecs de la sardana compten també amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i la col·laboració de la Coordinadora d’Aplecs de les Comarques Lleidatanes, la Unió d’Aplecs de Catalunya, la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida i la Confederació Sardanista de Catalunya.

Comentaris